01.02.13 - TORREFARRERA • Segrià

L'Ajuntament de Torrefarrera subvencionarà amb 1.200 euros trenta contractes laborals a empreses locals que contractin veïns aturats

Viernes, 01 de Febrero de 2013

El ple municipal va aprovar un paquet de mesures per fomentar l'ocupació entre les quals també hi ha ajuts per les persones que s'estableixin com a autònoms

 

L'Ajuntament de Torrefarrera (Segrià) va aprovar en el ple municipal celebrat aquest dijous un paquet d'accions per fomentar la creació d'ocupació al municipi que es duran a terme durant aquest any. La principal iniciativa, pionera a les comarques de Lleida, és la subvenció de trenta contractes laborals amb 1.200 euros cadascun que l'Ajuntament atorgarà a aquelles empreses locals que contractin veïns de la població en situació d'atur. Així mateix, subvencionà amb 1.200 euros una desena de veïns de la localitat en atur que s'estableixin com a autònoms. D'aquesta manera, la partida pressupostària que el consistori preveu destinar a aquestes dues accions és de 48.000 euros.
 
L'Ajuntament de Torrefarrera subvencionarà una trentena de contractes laborals amb 1.200 euros cadascun a aquelles empreses locals que contractin veïns aturats. Algunes de les condicions que caldrà complir és que les persones que optin al lloc de treball faci, com a mínim, tres mesos que estan aturats i que estiguin empadronats al municipi sis mesos abans de publicar la convocatòria de l'ajuda. 
 
Altrament, el consistori també subvencionarà amb 1.200 euros aquells torrefarrerins aturats que s'estableixin com a autònoms. En aquest cas, l'ajuda beneficiarà a deu persones. L'Ajuntament estudiarà com compatibilitzar aquesta ajuda amb l'anunciada recentment per l'Estat per a joves autònoms.  
 
L'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, va explicar que l'equip de govern va decidir tirar endavant aquest paquet de mesures d'estímul econòmic "per beneficiar a les persones aturades del nostre poble i a les nostres empreses" perquè, per l'alcalde, "el benestar personal i familiar prové principalment dels ingressos que proporciona el treball". Latorre espera que aquestes iniciatives tinguin una bona acollida perquè "sigui com sigui, tenim la determinació de fer tot el que puguem per ajudar als nostres veïns i empreses a superar aquesta difícil situació".