01.02.13 - MANRESA • Bages

Cinc espais de circ d'arreu de Catalunya engeguen un cicle mensual per apropar aquest món al públic familiar

Viernes, 01 de Febrero de 2013

Terrassa, Mataró, Barcelona, Valls i Manresa acolliran aquest cap de setmana el primer taller

Un total de cinc espais de circ de Catalunya s'han agrupat per difondre aquest art entre el públic familiar. Sota el paraigües de la nova Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya, han organitzat un cicle que porta per nom 'Circ en família' i que es durà a terme el primer diumenge de cada mes a espais de Terrassa, Mataró, Barcelona, Valls i Manresa. Segons ha apuntat Rat Serra, membre de l'associació de circ manresana La Crica, l'objectiu d'aquest cicle és "promoure la relació familiar entre pares i nens i que comparteixin les activitats de circ, no que portin els nens aquí i que els monitors facin l'activitat". Els participants als tallers podran enfilar-se en teles aèries o jugar amb malabars.
 
La Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya -integrada per centres de Terrassa, Mataró, Barcelona, Valls i Manresa- ha posat en marxa l'activitat 'Circ en família' per promoure la relació familiar a través de l'oci i l'aprenentatge de tècniques de circ. "Volem promoure la relació familiar amb l'objectiu que pares i fills comparteixin activitats de circ i que tots dos hi participin", ha explicat Rat Serra. 
 
La iniciativa es durà terme el primer diumenge de cada mes i està oberta a que s'hi afegeixin noves sales d'arreu de Catalunya. El tret de sortida es donarà aquest cap de setmana. Segons han apuntat els organitzadors, els participants podran experimentar les emocions del circ i posar a prova l'equilibri passant per un cable, fer de trapezistes, jugar amb els malabars o fer tombarelles i acrobàcies als matalassos.
 
De la seva banda, Moi Jornada, membre també del Circ La Crica, ha explicat que la iniciativa de formar la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya va sorgir "de la necessitat que teníem de conèixer els diferents espais perquè hi havia una manca de comunicació". Segons ell, la Central del Circ agrupa totes les activitats relacionades amb aquest món però "hi ha molts altres espais on passen coses i hi ha formació de circ i creació i voliem donar a conèixer la realitat de cada lloc".