22.02.11 - VILANOVA I LA GELTRÚ • Garraf

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú creu que es fan 'focs d'artifici' amb els canvis de velocitat

Martes, 22 de Febrero de 2011
L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena (PSC), denuncia que 'no ha tingut l'oportunitat' de ser informat per l'executiu sobre els canvis de velocitat a les carreteres. Alhora, té la sensació que, amb la nova mesura aplicada pel Govern de CiU, 'sembla que es facin jocs d'artifici sobre quantes senyals treu l'un o l'altre'. En una entrevista a l'ACN, Elena ha manifestat que 'no veia clar' la limitació dels 80. D'altra banda, també ha reclamat tenir 'més tracte' amb la conselleria de Salut. Recentment s'ha sabut que l'hospital que s'ha de construir a Vilanova podria perillar per les retallades en sanitat, tot i que Elena ha afirmat que el Govern li ha 'desmentit a través d'un correu'.

Joan Ignasi Elena ha demanat tenir 'alguna mena de tracte' amb el nou conseller de Salut, ja que, segons ha afirmat a l'Agència Catalana de Notícies, 'li he demanat una reunió però encara no ha tingut oportunitat de parlar amb l'alcalde de Vilanova'. Elena s'ha mostrat molest pel fet d'assabentar-se pels mitjans de comunicació sobre la possible paralització del nou hospital de Vilanova i la Geltrú.

Sobre aquest afer, ha lamentat que 'el consistori no tingui accés a la informació' per part de la conselleria corresponent. L'alcalde de Vilanova i la Geltrú ha afirmat que seria 'intolerable' que no es tirés endavant el projecte, ja que 'la ciutat ho demana i ho necessita'.

Pel que fa a la limitació dels 80 km/h a les carreteres d'accés a Barcelona, Joan Ignasi Elena era un dels alcaldes de l'Àrea Metropolitana que 'no veia clara' la mesura, tot i que sí que és partidari de la velocitat variable. Amb tot, Elena ha expressat que ningú no 'ha entès la mesura' ni tampoc 'l'han explicat' de manera que s'ha creat 'confusió'.

També en aquest afer, el de la velocitat, l'alcalde ha denunciat que 'no ha tingut la oportunitat que ningú li vingués a explicar la mesura' i ha afegit que aquests temes 'no poden ser armes electorals'. Elena ha manifestat que té la 'sensació' que el nou Govern fa 'jocs d'artifici sobre quantes senyals treu l'un o l'altre'.

Elena creu, referint-se a les relacions amb el nou Govern, que amb el canvi de color polític a la Generalitat les relacions entre ambdues administracions 'no canviaran'. L'alcalde ha expressat que 'no va tenir un tracte fàcil' amb presidents del seu mateix partit com José Montilla i Pasqual Maragall. Fins i tot van tenir 'conflictes sonors' amb 'temes urbanístics', ha puntualitzat.

Amb l'experiència viscuda arran dels anys del tripartit, Elena defensa que 's'han de posar sempre els interessos de la ciutat per sobre dels altres' i 'això vol dir defensar la ciutat davant un govern d'un color o d'un altre'. Segons Elena, si vols ser alcalde 'ho has de portar a les venes'.

Peatge bàrbar

Una de les reivindicacions que, històricament, s'han fet des de la comarca del Garraf és el rescat del peatge de Vallcarca (Túnels del Garraf) o bé que es redueixi el preu. En aquests moments, els usuaris paguen 5'70 euros per trajecte i, segons ha denunciat Elena, resulta 'molt poc competitiu' pel territori. L'alcalde es pregunta perquè 'des de Castelldefels no paguen per anar a Barcelona i nosaltres paguem aquesta barbaritat'.

El batlle de Vilanova ha denunciat que estan 'penalitzats' i 'agreujats', i que no els hi val la resposta de la 'teoria dels peatges'. A més, Elena ha afirmat que sempre han estat 'molt prudents', ja que no reclamen la gratuïtat sinó que 'el preu per quilòmetre sigui el mateix que la mitjana catalana'. En aquest sentit, ha destacat que 'lluitaran' perquè el preu es redueixi, ja que 'defensarem com a territori que això és injust'.

L'interior cap a la costa

També en clau d'infraestructures, Joan Ignasi Elena ha assegurat que el nou Eix Diagonal que ha d'unir Manresa amb Vilanova i la Geltrú i que ha d'estar enllestit durant el 2012 ha de ser un 'pol d'atracció' i ha de portar 'més oportunitats' a la ciutat. Alhora, creu que aquest eix farà que les persones de l'interior de Catalunya 'tendeixin a venir a fer coses al nostre territori' i serà una 'oportunitat de negoci per generar activitat econòmica'.

Segons Elena, Vilanova i la Geltrú és la 'capital comercial' del Penedès i la nova autovia serà un element d'atracció per als ciutadans de l'Alt Penedès i beneficiarà la gent d'altres capitals de comarca com Igualada o Manresa. Elena creu que Vilanova és una capital 'potent' des del punt de vista comercial, però afirma que encara és 'incipient' i que hi ha 'molt camí a recórrer' en el camp turístic.

Enquestes oportunistes

Recentment, s'han difós unes enquestes sobre els possibles resultats electorals de les eleccions municipals a Vilanova i la Geltrú. Hi ha dos sondejos fets, un de CiU i l'altre d'ERC, que pronostiquen els mateixos resultats: CiU guanyaria les eleccions i els republicans corren el perill de desaparèixer. Pel que fa al PSC, es quedaria a l'oposició.

Joan Ignasi Elena ha afirmat que 'no dóna cap valor' a les enquestes perquè 'si això fos veritat, difícilment té coherència amb l'ampli suport que han donat els vilanovins al nostre projecte'. A més, ha destacat que 'tots en tenim d'enquestes, i no diuen el que diu aquesta enquesta tan oportuna'. L'alcalde vilanoví ha afirmat que dins del partit tenen 'certa tranquil·litat de com es desenvoluparan les coses'.

Pavelló esportiu

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú ha fet balanç de l'obra feta durant la darrera legislatura, inclosos aquells projectes que, tot i ser-ne partidari, no s'han pogut tirar endavant. Un d'ells és la construcció d'un nou pavelló esportiu. Elena ha explicat que 'tot i que la ciutat ja té equipaments esportius, m'hauria agradat fer un pavelló nou' però 'la situació de crisi econòmica no ho ha permès'.

Pel que fa a les actuacions més importants que s'han desenvolupat els darrers quatre anys, Elena ha destacat la 'dignificació' del Barri de Mar. La peatonalització de la Rambla i el cobriment del Torrent de la Pastera són dos projectes, segons Elena, que han permès 'dignificar' el barri i donar-li la 'força' que pot tenir com a 'projecció de la ciutat'.

A banda, l'alcalde vilanoví també ha destacat que s' han fet 'molts equipaments' especialment destinats al serveis de les persones com ara tres noves escoles, un centre d'atenció primària o una residència per a gent gran.