02.02.13 - BARCELONA • Barcelonès

Protecció Civil recomana limitar al màxim les activitats a l'aire lliure pel risc "excepcional" de forts vents

Sábado, 02 de Febrero de 2013

S'esperen ratxes de més de 125 km/h al Pirineu i Prepirineu fins diumenge al migdia

Barcelona (ACN).- Protecció Civil ha fet una crida al sentit comú i a la precaució davant el risc de ratxes de fort vent que s'esperen per aquest cap de setmana. Especialment vulnerables són les comarques del Pirineu i Prepirineu, on es preveu que les ventades siguin contínues fins diumenge al migdia, i que en alguns moments poden registrar els 125 quilòmetres per hora. El sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, recomana evitar fer activitats a l'aire lliure, des de sortir a fer un passeig fins a esquiar, ja que també s'esperen nevades i, com a consequència, hi ha també fort risc d'allaus. "Amb tots aquests factors és, a nivell global, un episodi certament de risc", ha insistit Delgado en declaracions a l'ACN.

Alt Urgell, Alta Ribagorça, Ripollès, Berguedà, Cerdanya, Vall d'Aran, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Solsonès són les comarques més sensibles davant un episodi de "forts vents sostinguts" que s'allargarà des d'aquest dissabte a la tarda i fins diumenge al migdia". El fet que aquest temporal sigui continu fa especialment vulnerables les estructures i cobertes en la zona del Pirineu i Prepirineu. Per això, es demana a la ciutadania evitar fer activitats a l'aire lliure i "prendre mesures d'autoprotecció", ha dit Sergio Delgado.

El sotsdirector de Protecció Civil ha assenyalat que el Servei Meteorològic de Catalunya ha situat en un "cinc sobre sis" el grau de perill per aquest temporal de vent, que s'estendrà, tot i que amb menys intensitat, a la resta del territori català. De fet, hi haurà ventades a les zones costaneres, i especialment a l'Alt i Baix Empordà hi haurà mala mar. Tot i així, el perill es concentra a la zona d'alta muntanya.