03.02.13 - MOLINS DE REI • Baix Llobregat

La Fira de la Candelera de Molins de Rei celebra amb gran èxit de públic la 162a edició

Domingo, 03 de Febrero de 2013

El certamen firal més antic de la comarca reuneix més de 900 expositors

Molins de Rei (ACN).- Ni el vent ni el fred han impedit que centenars de milers de persones visitessin aquest cap de setmana la tradicional Fira de la Candelera de Molins de Rei. El certamen, que enguany celebra la 162a edició, s'ha celebrat sense incidents destacats i amb un gran èxit de públic. La previsió és que rebi prop de 500.000 visitants. És la fira més antiga del Baix Llobregat i de les de més llarga tradició de Catalunya, i, malgrat la crisi, gaudeix de molt bona salut. Enguany ha comptat amb la participació de més de 900 expositors repartits en els prop de 50.000 m2 de mostra que han omplert els carrers i places de la vila. La xifra, similar a la de l'any passat, creix en mig centenar respecte abans de la crisi.

Concretament, l'any 2007, previ a l'actual crisi econòmica, la Fira de la Candelera va aglutinar al voltant d'uns 860 expositors. Des d'aleshores, la xifra ha anat augmentant en els darrers anys. Segons l'alcalde del municipi, Xavi Paz, aquest fet demostra que la fira és un esdeveniment que, a diferència d'altres sectors i activitats econòmiques, està aguantant molt bé la crisi i té, per tant, "un gran potencial".

En aquest sentit, l'Ajuntament de Molins de Rei ha encarregat aquest any, per primera vegada, un estudi per valorar i tenir dades concretes sobre l'impacte econòmic real al municipi però també al conjunt de la comarca. "Estem segurs que a més de ser una cita molt important per Molins de Rei i el Baix Llobregat, la seva influència també és molt positiva pel conjunt de l'economia", ha dit Paz.

La Fira de la Candelera es va celebrar per primera vegada, i a petició de l'Ajuntament de Molins de Rei, l'any 1851. En els orígens, l'activitat firal es concentrava en mostres agrícoles i de bestiar. Posteriorment, a partir dels anys 1920, la Fira va prendre noves dimensions fins que, coincidint amb seu primer centenari, l'any 1951, es va incloure també l'exposició industrial i comercial.

Actualment, la fira inclou també altres sectors econòmics més recents com les noves tecnologies i la comunicació en la mostra anomenada CiberFir@. En total, aquest any s'hi ha inscrit més de 900 expositors que durant el cap de setmana han mostrat les seves darreres novetats en serveis i productes en un recinte firal muntat al conjunt de carrers i places que configuren el centre de Molins de Rei. En total, la fira compta amb més de 50.000 metres quadrats, que suposen gairebé 8.000 metres lineals d'exposició.