03.02.13 - BARCELONA • Barcelonès

Rubalcaba demana la dimissió de Rajoy

Domingo, 03 de Febrero de 2013

El líder del PSOE reclama un president del govern espanyol que pugui restablir la "fortalesa, credibilitat i estabilitat"

Barcelona (ACN).- El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat aquest diumenge la dimissió de Mariano Rajoy per els presumptes casos de corrupció que esquitxen el Partit Popular. En una declaració institucional, Rubalcaba ha demanat que el també líder del PP abandoni la presidència del govern espanyol per tal de donar pas a una persona "que pugui restablir la fortalesa, credibilitat i estabilitat que necessita el nostre país", ha assenyalat. El dirigent socialista ha explicat que el desencadenant de la petició ha estat la compareixença que Rajoy va fer dissabte, on no va donar als ciutadans "explicacions convincents" sobre el 'Cas Bárcenas' o la trama Gürtel.

En els seus arguments, el dirigent del PSOE ha assenyalat que Mariano Rajoy "no pot dirigir el nostre país en un moment tant delicat com aquest". "La seva permanència al capdavant del govern no permetrà superar la crisi política, l'agreujarà dia a dia", ha afegit. "S'ha plantejat si la seva presència és millor per a la imatge exterior d'Espanya?", ha qüestionat. "La nostra obligació i deure amb els espanyols és dir que no", ha sentenciat el líder de la oposició.

Tot i així, no ha especificat si el PSOE impulsarà una moció de censura o demanarà la convocatòria d'eleccions anticipades. Ha assenyalat que, en aquest moment, el problema de fons és que el president del PP està en una situació que l'impedeix dirigir el govern d'Espanya. "Creiem que el problema de fons del nostre país és que el president no pot fer front a la situació gravíssima per la que passa Espanya", afirma. "No se n'adona que la seva presencia és un llast per al nostre país?", ha ressaltat.  "Cal un govern fiable, fort, confiable, i el del PP ha deixat de ser-ho, començant pel propi president", ha constatat.

Pérez Rubalcaba ha lamentat que, lluny d'aclarir uns fets vinculats a una "xarxa corrupta" que "arriba al cor de la cúpula del PP", Rajoy es va "enrocar" i va "atacar" als qui creu que considera responsables de les informacions publicades en els darrers dies. "Ho va negar tot", ha indicat el secretari general socialista. "Tothom ha mentit menys ell i el seu partit", ha afegit. "Va dir que tot era fals i, és més, que tot formava part d'una estratègia per desestabilitzar el govern", ha relatat Rubalcaba.

"Rajoy no va reparar que els ciutadans esperaven d'ell no atacs, sinó explicacions", ha assenyalat el líder del PSOE. "Esperaven que expliqués com és que un dels beneficiaris de l'amnistia fiscal va ser el mateix Bárcenas", ha dit. En un altre moment de la seva intervenció, el dirigent socialista ha valorat que "Rajoy no se n'adona que la falta de credibilitat del seu govern no té a veure amb la oposició o el PSOE", sinó de "milions d'espanyols que esperaven una explicació convincent", ha conclòs.