4.02.13 - TARRAGONA • Tarragonès

La Diputació de Tarragona cerca a Fitur nous mercats turístics internacionals que puguin mitigar la davallada del turisme estatal

Lunes, 04 de Febrero de 2013

El Patronat de Turisme ha treballat a Madrid amb touroperadors russos i europeus


El Camp i l'Ebre, junts a la nova edició de la Fira de Turisme Internacional que acull Madrid.
El Patronat de la Diputació de Tarragona ha aprofitat l'estada a Fitur per mirar d'obrir nous mercats turístics internacionals i sobretot consolidar el turisme rus i britànic. Segons el gerent del Patronat, Octavi Bono, caldrà contrarestar amb més turistes estrangers les inquietants expectatives que genera el turisme estatal, que representa més del 50% del turisme de la Costa Daurada, i que és el més afectat per la crisi econòmica. L'ens provincial també ha tancat una trobada al territori amb més de 150 bloggers de tot el món, una important plataforma de difusió dels actius de Tarragona i l'Ebre. El litoral i Portaventura, segueixen sent els punts de referència entre els visitants de Fitur.
El Patronat de la Diputació de Tarragona ha aprofitat l'assistència de més de 120.000 agents professionals del sector turístic a Fitur, a Madrid, per mirar de trobar nous mercats i touroperadors interessats en el territori. Mentre que les expectatives per al 2013 de creixement del turisme estranger són bones, i podrien ser del 20%, les expectatives sobre el turisme de proximitat i el turista estatal són inquietants. "La situació no és fàcil, el consum està contingut, i això ens inquieta perquè el pes de mercat espanyol a casa nostra es bastant elevat", ha apuntat Octavi Bono, gerent del Patronat de la Diputació. 
El turisme vingut d'arreu de l'estat espanyol representa un 50% a la Costa Daurada i un percentatge encara més elevat, del 80%, entre el turisme ebrenc. Preveient que es redueixi el nombre d'estades mitjanes en aquest sector, el Patronat veu més necessari que mai "intentar cobrir la no tan bona dinàmica del mercat espanyol amb la millor expectativa que ens genera algun mercat internacional com pot ser el mercat rus", ha explicat Bono. 
Entre les reunions que van dur a terme els representants del Patronat, cal destacar les trobades amb els principals operadors turístics de Rússia. "S'espera de nou un comportament satisfactori per al 2013 per seguir-nos consolidant com la principal destinació del mercat rus tant a Catalunya com a la resta de l'Estat", ha destacat Bono.
També s'ha aconseguit tancar una trobada amb més de 150 bloggers al mes de maig que visitaran Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquest tipus de noves plataformes de difusió i de suport a la comercialització que es troben a la xarxa ha estat un altre dels aspectes que ha treballat en la fira turística de Madrid la institució intercomarcal.