4.02.13 - L'ATMELLA DE MAR • Baix Ebre

Rigau reiterarà davant Wert que "no és moment de sobrecarregar" la Generalitat amb mesures que no ha demanat

Lunes, 04 de Febrero de 2013

La consellera d'Esnenyament prioritza la necessitat de "recuperar l'estabilitat financera" i deixar d'aplicar la nova normativa sobre les substitucions


La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, conversa amb l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, a l'esquerra de la imatge, en presència del director territorial del Departament, Antoni Martí, i altres autoritats.
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, té previst acudir dijous a la reunió que mantindrà amb el ministre José Ignacio Wert i la resta d'homòlegs autonòmics mantenint la seva oposició a implementar les mesures previstes a la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) per considerar que envaeixen competències però també perquè cal prioritzar "l'estabilitat financera". Rigau ha reiterat el seu rebuig a incrementar la despesa prevista per al desplegament de la llei, uns 480 milions d'euros a més de "costos indirectes", i reclamarà al ministre la seva voluntat de deixar d'aplicar la nova normativa sobre substitucions de docents que ha imposat el Ministeri.
La consellera ha reiterat que la previsió del ministeri d'un cost d'uns 480 milions d'euros en la implementació de la llei, després d'haver apuntat poc més d'un centenar inicialment i afegint els costos indirectes a les autonomies, la fa inviable des del punt de vista econòmic, a més del polític. "La nostra posició és clara: no volem que se'ns toquin les competències ni volem incrementar la despesa per mandat ministerial", ha subratllat.
"Volem recuperar l'estabilitat financera: no és moment de sobrecarregar-nos amb mesures que no hem demanat i, a sobre, no volem. Però, abans de gastar res, voldríem deixar d'aplicar mesures a les quals ens han obligat, com les substitucions -segons el govern espanyol, només es pot activar un substitut a partir del desè dia de baixa d'un docent-, que han de ser conjunturals per arribar a aquesta situació de normalitat", ha reblat.
Després de presidir als actes de commemoració del 25 aniversari de l'Institut Verge de la Candelera de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), Rigau ha volgut recordar als estudiants que tenen previst mobilitzar-se durant aquesta setmana en contra de la LOMCE que "la millora manera de manifestar l'oposició" a la reforma educativa estatal "és el treball dins del centre i l'estudi". "El contingut de la llei és complex i qui més bé pot contrarestar-la i rebutjar-la és el Govern i així ho farem", ha anunciat, tot demanant "tranquil·litat" als estudiants i que confiïn amb el paper del Govern i dels partits. "Defensarem amb tota energia i decisió les pròpies competències", ha resumit.