5.02.13 - MATARÓ • Maresme

Mataró instal·larà càmeres de videovigilància en alguns barris per combatre la delinqüència i l'incivisme

Martes, 05 de Febrero de 2013

Cerdanyola, Rocafonda i El Palau són les zones d'actuació preferent segons el nou Pla de Seguretat Local 2013-2015


El cap de la Policia Local de Mataró, Mateo Sánchez, durant la presentació del Pla de Seguretat Local, acompanyat del cap de la policia espanyola a Mataró, Félix Riesco; l'alcalde de Mataró, Joan Mora; la regidora de Via Pública, Núria Calpe, i el cap dels Mossos d'Esquadra a Mataró, Josep Maria Cavallé.
L'Ajuntament de Mataró vol dotar la ciutat de càmeres de videovigilància en els 'punts negres' que hi ha en alguns barris des del punt de vista delinqüencial. Es tracta d'una de les actuacions més destacades del nou Pla de Seguretat Local que s'ha aprovat aquest dimecres i que té vigència per al període 2013-2015. Ara s'inicia un període d'anàlisi i avaluació per determinar els punts exactes d'ubicació de les càmeres, així com la seva viabilitat econòmica. Tot i això, el cap de la Policia Local, Mateo Sánchez, ha explicat que algunes de les prioritats són els barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau, on actualment es registren més delictes. "Serien llocs adients" per instal·lar-hi càmeres, assegura.

La ciutat de Mataró compta des d'aquest dimarts amb un nou pla de seguretat orientat sobretot a millorar la sensació de seguretat ciutadana. Per fer-ho, es faran plans específics per barris que tindran en compte la casuística de cadascuna de les zones de la ciutat. L'objectiu és tenir-los llestos a l'estiu i, ara per ara, la prioritat és abordar la problemàtica de zones com Rocafonda, Cerdanyola o El Palau.
Entre les accions previstes, destaca la instal·lació de càmeres de videovigilància a la via pública. Segons detalla la regidora responsable, Núria Calpe, abans caldrà avaluar quins són els "punts negres" que té la ciutat i fer la corresponent proposta a la Comissió de Videovigilància, que és l'òrgan que hi ha de donar el vist-i-plau definitiu perquè l'Ajuntament pugui actuar.
"Aquest és un pas polític endavant", destaca l'alcalde, Joan Mora. Segons l'alcalde, l'impuls d'aquest nou Pla de Seguretat Local és una resposta contundent a la situació d'inseguretat que hi ha en alguns barris de la ciutat. En aquest sentit, el passat estiu una important manifestació ciutadana reclamava mesures davant l'augment de la inseguretat al barri de Rocafonda.
Una altra de les accions destacades serà la posada en marxa d'una comissaria mòbil de la Policia Local. El cap del cos, Mateo Sánchez, ha detallat que es tracta d'una furgoneta equipada tecnològicament perquè els ciutadans puguin fer els mateixos tràmits que a la comissaria, però sense necessitat de moure's del barri. A més, la presència policial també servirà d'element dissuasori de delinqüents.
En total, el nou pla preveu 141 accions estructurades en nou àrees temàtiques: seguretat ciutadana, seguretat viària, protecció civil, salut pública, riscos socials, civisme, seguretat urbana, activitats públiques i medi ambient. Algunes de les altres accions concretes que s'han detallat aquest dimarts durant la presentació del nou pla són la creació d'una unitat canina o la creació d'un mapa d'activitat policial.