5.02.13 - BARCELONA • Barcelonès

Immobilitzats a Barcelona més de 15.000 articles de disfressa i en retira més de 13.000 per incomplir la normativa

Martes, 05 de Febrero de 2013

La Guàrdia Urbana farà inspeccions en el marc del dispositiu 'Disfressa' fins el 9 de febrer

 

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha immobilitzat més de 15.000 articles de disfressa i n'ha retirat més de 13.000 per incomplir la normativa. El cos policial duu a terme, entre el 28 de gener i el 9 de febrer, el dispositiu 'Disfressa' amb l'objectiu de garantir que les disfresses que es venen amb motiu de la celebració del Carnestoltes en els establiments compleixin amb les normes. Fins ara, s'han fet 23 inspeccions en establiments 'multipreu' de la ciutat i s'han posat 33 denúncies. Els agents inspeccionen aquests negocis amb la col·laboració d'Inspecció de Treball i de l'Agència Catalana de Consum.
 
En concret, s'han immobilitzat 15.375 articles i 40 bosses de disfresses -l'Agència Catalana del Consum farà un anàlisi i valorarà la necessitat de retirar aquestes joguines del mercat o de resoldre els incompliments- i s'han intervingut 13.092 articles i 484 bosses de disfresses, que s'han retirat per no complir amb les normes de seguretat.
 
A banda, els agents han trobat 5.000 unitats d'articles de pirotècnica que estaven emmagatzemats sense les condicions adequades i que s'han hagut de retirar i han posat 33 denúncies per incompliments diversos de normatives municipals.
 
La Guàrdia Urbana actua sobre les disfresses no apropiades i perilloses, les que tenen defectes d'etiquetatge, les que no compten amb els advertiments corresponents o aquells 'alertats' per l'Institut Nacional de Consum (INC) i que per tant s'han de retirar.
 
Els aspectes que es tenen en compte en la inspecció dels articles de disfressa és que aquestes no estiguin dissenyades amb cordills ni cordons funcionals o decoratius a la caputxa o a la zona del coll; que no portin peces decoratives que puguin desprendre's i arribar a ennuegar un nen; que no tinguin puntes ni vores tallants i en el cas de les màscares han de disposar d'una ventilació adequada.