5.02.13 - MOLLERUSSA • Pla d'Urgell

La Fira de Sant Josep de Mollerussa estrenarà enguany un saló específic d'exposició de tractors

Martes, 05 de Febrero de 2013

L'ens firal signarà properament un conveni amb els constructors de maquinària agrícola per garantir la seva presència a la fira durant els propers tres anys


L'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona (esquerra), i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, durant la presentació del calendari firal per al 2013.
La 141a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa estrenarà un saló específic d'exposició de tractors. La novetat ve donada després de la polèmica que va sorgir l'any passat quan els concessionaris de tractors van decidir no assistir a la fira per alternar la seva presència amb l'altra fira de maquinària de Ponent, la de Sant Miquel de Lleida. Segons l'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ''no es podia anar a remolc d'aquesta situació'' i per això s'ha apostat per potenciar els tractors i convèncer així de la necessitat de ser-hi presents cada any. Properament se signarà un conveni per garantir durant 3 anys la presència dels constructors de maquinària agrícola.
Davant la decisió dels concessionaris de tractors adoptada l'any passat d'alternar la seva assistència a les dos fires de referència de maquinària agrícola de Lleida, la de Sant Josep a Mollerussa i la Sant Miquel a Lleida, Fira de Mollerussa ha apostat per implantar un saló específic del tractor. Tal com ha explicat l'alcalde i president de la fira, Marc Solsona, aquesta és la novetat més rellevant de la 141a edició de Sant Josep, que tindrà lloc al març, un saló que s'ubicarà a la zona del carrer de Belianes i que comptarà amb una quinzena d'expositors repartits en 3.900 metres quadrats. 
Solsona ha afegit que per primera vegada a la història, els tractors no estaran ''barrejats'' amb la maquinària agrícola i espera que això serveixi com a formula per iniciar una ''sectorització i especialització'' de la fira de cara a properes edicions. Així mateix, ha remarcat que davant la situació generada l'any passat ''no podíem anar a remolc'' i tot i ser partidaris que els tractors siguin presents tant a Sant Josep com a Sant Miquel, s'ha apostat per fer ''un pas endavant'' per potenciar-los. En aquest sentit, el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha afegit que dedicar aquest ''espai únic'' als tractors representa una ''professionalització'' que també vol ajudar a fer veure als concessionaris la necessitat d'assistir cada any a Mollerussa. 
Precisament en aquesta línia d'especialització de la Fira de Sant Josep, Solsona ha anunciat que properament se signarà un acord amb els fabricants de maquinària agrícola per tal de garantir la seva presència a la fira durant els propers tres anys. En concret, a l'acord s'hi sumaran la Federació d'Empreses Metal·lúrgiques de la província de Lleida (FEMEL), l'Associació Provincial de la Indústria i Comerç de la Maquinària Agrícola (APRICMA) i el Gremi de Maquetistes i Tallers de Reparacions i Venda de Vehicles Automòbils de Lleida i Província. Això representa garantir una quarantena d'expositors que tradicionalment s'ubiquen al recinte exterior de la fira.
Solsona també ha aprofitat novament per reclamar una definició de quin ha de ser el paper que han de jugar les fires del territori, de manera que s'aposti per l'especialització de cadascuna, i en concret de la de Sant Josep perquè esdevingui una clara referència com a Fira Catalana de la Maquinària Agrícola, i evitar així que en un futur es tornin a viure polèmiques com la de l'absència dels expositors de tractors.
Solsona i Segarra han presidit aquest dimarts l'acte de presentació del calendari de fires a Mollerussa per aquest 2013. L'ens firal compta amb un pressupost de 690.000 euros i s'organitzen 7 fires, les mateixes que l'any passat. Precisament al 2012, Fira de Mollerussa va comptar amb gairebé 450 expositors i una estimació de 225.000 visitants. Així mateix, un volum de negoci pel que fa al sector automobilístic de 5,5 milions d'euros. La fira ha presentat la seva nova línia corporativa pel que fa als cartells dels certàmens firals amb la voluntat de donar-los continuïtat, identitat demarca, creativitat i modernitat.