5.02.13 - TARRAGONA • Tarragonès

El president de la Diputació demana a institucions i ajuntaments que mantinguin les seves aportacions a l'Aeroport de Reus

Martes, 05 de Febrero de 2013

Josep Poblet confirma que assumeix la presidència del Patronat de Turisme en substitució d'Albert Batet


Imatge de l'Aeroport de Reus
El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha mostrat aquest dimarts la seva "inquietud" per la intenció d'algunes institucions i ajuntaments -com ara la Cambra de Comerç i l'Ajuntament de Tarragona- de retirar o reduir la seva aportació econòmica per a la promoció de l'Aeroport de Reus. Poblet ha fet una crida al "diàleg" per tal de clarificar aquesta situació "al més aviat possible", ja que considera que el foment dels vols en aquesta infraestructura té un efecte molt positiu a nivell de desenvolupament turístic i econòmic del territori. En el marc d'una trobada amb periodistes, Poblet ha confirmat que assumeix la presidència del Patronat de Turisme en substitució d'Albert Batet.
Poblet ha destacat que els visitants que arriben a l'Aeroport "van a tot arreu, i reparteixen els beneficis econòmics a tot arreu". En aquest sentit, creu que "enlloc d'aprimar-se, aquestes aliances el què han de fer és més aviat créixer" i ha insistit que "hem d'estar tots molt units perquè els nostres reptes cada cop són més grans". 

L'arribada de creuers, assignatura pendent
El president de la Diputació també s'ha referit a la necessitat d'impulsar l'arribada de creuers al Port de Tarragona. "És la nostra assignatura pendent i és inexplicable que encara no ho tinguem", ha lamentat. Poblet ha destacat el compromís de l'Autoritat Portuària per tal d'assolir aquesta fita i ha instat a fer un pas endavant i esmerçar tot els esforços en aquest objectiu. 
Poblet assumeix la presidència del Patronat de Turisme
El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha confirmat que assumeix la presidència del Patronat de Turisme de la institució fins a finals de la legislatura (2011-2015), en substitució d'Albert Batet, qui hi va renunciar el mes desembre en ser nomenat diputat al Parlament de Catalunya. 
El turisme rus podria créixer un 25% enguany
Josep Poblet ha destacat la importància del sector turístic per a l'economia de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, les dues marques turístiques que gestiona el Patronat de Turisme, ja que representa entre el 12 i el 15% del PIB territorial. El president ha avançat que, en tot l'any 2012, la demarcació va assolir els 19,5 milions de pernoctacions, un 2% més que al 2011, amb un impacte econòmic de 300 MEUR.
D'altra banda, Josep Poblet ha detallat que el passat exercici van visitar el territori 5,1 milions de turistes, d'entre els quals destaca el pes del turisme rus, amb estades al voltant d'11 dies -davant els 3,8 dies d'estada mitjana del conjunt de visitants-. En concret, 350.000 turistes russos van visitar el Camp i l'Ebre l'any passat, i es preveu que enguany aquesta xifra creixi per sobre del 25%.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona estableix constants contactes amb els majors operadors turístics russos, tal com s'ha fet recentment a FITUR, a Madrid, i com es preveu fer a la MITT de Moscou, al mes de març. A més, segons ha anunciat Josep Poblet, Rússia serà l'escenari de la presentació de la primera edició del llibre de la Costa Daurada editat en rus.