5.02.13 - LLEIDA • Segrià

CiU promou una moció a la Paeria de suport a la Declaració de sobirania i del dret a decidir de Catalunya

Martes, 05 de Febrero de 2013

LEls nacionalistes animen tots els regidors de l'Ajuntament de Lleida "a ratificar la voluntat del poble català expressada pel Parlament"


La portaveu de CiU a la Paeria, Bea Obis.
El grup de CiU a l'Ajuntament de Lleida ha presentat una moció de suport a la Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya, aprovada pel Parlament el 23 de gener passat. La portaveu del grup, Bea Obis, ha defensat la necessitat "de donar resposta a la voluntat del poble de Catalunya expressada pel Parlament i que ha de ser ratificada per tots els ajuntaments del país". Obis ha assegurat que "és una declaració a favor de la democràcia" i, per això, ha defensat "que a l'Ajuntament de Lleida també es pugui votar lliurement". En aquest sentit, ha animat tots els regidors, especialment els de l'equip de govern del PSC, a donar suport a la moció, que serà debatuda en el ple municipal del mes de febrer.
Per Bea Obis, "no ha de fer por a ningú, hem de posicionar-nos de manera valenta i treballar pel dret a decidir". La portaveu nacionalista també ha destacat "la mà estesa" del grup de CiU a tots els grups polítics municipals "que encara no tinguin clara la seva posició respecte a la declaració".   
Cal recordar que la Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya va ser aprovada pel Parlament amb 85 vots a favor, 41 en contra i dues abstencions. Cinc diputats socialistes, entre els quals l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, no van exercir el seu dret al vot. 
La moció es debatrà al Ple del mes de febrer.