6.02.13 - VALLS • Alt Camp

L’ACM aporta solucions per a millorar l’eficiència energètica

Miércoles, 06 de Febrero de 2013

L’Associació Catalana de Municipis ha organitzat  a Valls, la primera de les 4 jornades d’eficiència energètica que tenen com a objectiu donar resposta a les necessitats dels ens locals en materia energètica. Proposa solucions pràctiques a problemes concrets.

 

Les jornades, celebrades a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Camp, han comptat amb la participació de més de 80 persones d’administracions i institucions públiques juntament amb  empreses d’eficiència energètica. “Volem posar en contacte casos, mètodes, actors i empreses per tal d’acompanyar els ajuntaments a estalviar en matèria energètica”, explica el president de l’ACM Miquel Buch.
 
La jornada s’ha estructurat en dues parts. D’una banda, s’han exposat les possibilitats de millora mitjançant les eines de diagnòstic energètic, i de l'altra, s’han contrastat les experiències de diversos ajuntaments de Catalunya en la contractació d’empreses amb gestió directe mitjançant empreses de serveis energètics.
 
El passat mes de gener, l’ACM va dur a terme la segona  licitació de compra d’energia que aglutina la compra agregada d’electricitat en més de 500 ens locals. A l’anterior contracte es van aconseguir estalvis entre un 10 i un 30% del preu de l’electricitat. “Volem que l’ACM es converteixi en un tauler d’anuncis on tots els ens locals puguin trobar la millor oferta per donar resposta les seves necessitats”, explica el president de l’ACM Miquel Buch.
 
El president i també alcalde de Premià de Mar ha recordat que l’ACM també ofereix serveis d’assegurances, plans de pensions, formació i ben aviat oferirà compra agregada de vehicles responent a les peticions dels municipis.
 
Les jornades han comptat amb la presència del president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Joan Josep Reventós.