6.02.13 - TARRAGONA • Tarragonès

Josep Poblet assumeix la presidència del patronat de turisme de la Diputació de Tarragona

Miércoles, 06 de Febrero de 2013

En substitució d’Albert Batet, qui hi va renunciar en ser nomenat diputat 

al Parlament de Catalunya

L’any 2012 el turisme va suposar un impacte econòmic a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre de 300 milions d’euros

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, assumeix la presidència del Patronat de Turisme de la institució fins a finals de la legislatura (2011-2015), en substitució d’Albert Batet, qui hi va renunciar el mes desembre en ser nomenat diputat al Parlament de Catalunya. Poblet ho ha anunciat aquest matí durant una trobada amb representants de mitjans de comunicació d’arreu de la demarcació.
Josep Poblet ha destacat la importància del sector turístic per a l’economia de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, les dues marques turístiques que gestiona el Patronat de Turisme que presideix. “El turisme és un element clau de la nostra economia”, ha afirmat, i ha assenyalat que suposa “entre el 12 i el 15% del PIB territorial”.
 
I, de fet, les dades que ha detallat així ho posen de manifest: durant l’exercici 2012, el nombre de pernoctacions que es van generar al conjunt de la Costa Daurada i a les Terres arriba a gairebé els 19,5 milions, cosa que significa un increment del 2% respecte l’any anterior, i un impacte econòmic de 300 milions d’euros. D’altra banda, el nombre de turistes supera els 5,1 milions, d’entre els quals destaca el pes del turisme rus, amb estades al voltant d’11 dies (l’estada mitjana és de 3,8 dies) i una elevada despesa a la destinació. En concret, 350.000 russos van visitar el nostre territori l’any passat, i es preveu que enguany aquesta xifra creixi per sobre del 25%.
 
Conscient de la potencialitat del mercat rus, que cada any augmenta en 1,5 milions de turistes (Rússia té prop de 150 milions d’habitants), el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona estableix constants contactes amb els majors operadors turístics russos, tal com s’ha fet recentment a FITUR, a Madrid, i com es preveu fer a la MITT de Moscou, al mes de març. A més, segons ha anunciat Josep Poblet, Rússia serà l’escenari de la presentació de la primera edició del llibre de la Costa Daurada editat en rus.
 
Tal com ha explicat el nou president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, d’entre les línies estratègiques de les dues marques turístiques –Costa Daurada i Terres de l’Ebre- per al període 2012-2015, destaca incrementar el coneixement a través d’eines de difusió i potenciar productes per atraure nous mercats. A més, es pretén impulsar les infraestructures que faciliten l’accessibilitat a la nostra destinació, tal com ha explicat Josep Poblet, en referència a l’aeroport de Reus i a l’impuls del turisme de creuers. “Hem d’avançar més en aquest terreny”, ha afegit.    
 
Prioritat: els municipis

Josep Poblet ha repassat les principals accions endegades per la Diputació de Tarragona, i ha destacat que “la prioritat és el món local, que és qui més necessitats té”. En aquest sentit, ha ressaltat els 61 milions d’euros que la institució aporta directament als municipis a través del Pla d’Acció Municipal (2011-2015). A més, ha destacat la “feina extraordinària” feta per l’Organisme Autònom BASE, a través d’una política de bestretes que permeten millorar la liquiditat dels ajuntaments.
 
“En temps de menys recursos, posem més diners als ajuntaments”, ha afirmat el president de la Diputació, qui ha manifestat, d’aquesta manera, que “durant l’any 2013 mobilitzarem un total de 350 milions d’euros al món local del territori”.