6.02.12 - BARCELONA • Barcelonès

Comença la reunió al Palau de la Generalitat per impulsar la "regeneració democràtica"

Miércoles, 06 de Febrero de 2013

El president Mas aborda com fer front a la corrupció amb síndics, representants de la judicatura i la presidenta del Parlament


Reunió per impulsar la 'regeneració democràtica', al Palau de la Generalitat. D'esquerra a dreta; Jordi Baiget, secretari de govern, Jaume Amat, síndic major de la Sindicatura de Comptes, Martín Rodríguez Sol, fiscal superior de Catalunya, Núria de Gispert, presidenta del Parlament, Artur Mas, president de la Generalitat, Miguel Ángel Gimeno, president del tribunal superior de justícia de Catalunya, Rafael Ribó, síndic de Greuges, i Daniel de Alfonso, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya.
La reunió per impulsar mesures de "regeneració democràtica" ha començat pocs minuts després de dos quarts d'una d'aquest migdia al Palau de la Generalitat, amb la presència del president català, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, el Síndic major de Comptes, Jaume Amat, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. La trobada pretén recollir propostes i compromisos per lluitar contra la corrupció.
Des del Govern, no s'ha confirmat quines mesures per la transparència i contra la corrupció es volen aconseguir per tal de deixar l'agenda el màxim d'oberta i aprofitar els missatges i idees que puguin emetre els agents convocats per Mas a la cimera. El president Mas informarà dels resultats de la reunió als mitjans de comunicació just després de la trobada i al Parlament d'aquí uns dies. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ja ha anunciat que en els propers dies també informarà de les seves propostes als mitjans de comunicació.
A l'entrada del Palau de la Generalitat, el síndic major de Comptes, Jaume Amat, ha explicat que arriba a la cimera amb diferents propostes, modificacions d'algunes mesures ja existents i reforçament d'altres que ja s'estan portant a terme. En qualsevol cas, Amat ha apuntat que la majoria, per no dir totes, són propostes que ja s'estan executant a d'altres llocs, on funcionen bé, i que a Catalunya també haurien de funcionar. 
Per la seva part, el fiscal general de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, ha apuntat que afronta la cimera amb el millor ànim per "sumar esforços" contra la corrupció, tot i que ha subratllat que el protagonista és el president de la Generalitat, que és qui ha convocat i qui vol rebre idees. Rodríguez Sol ho ha definit com una "pluja d'idees" perquè intentar entre tots que la societat tingui més confiança en la classe política.
El president del Tribunal Superior de Justícia, Miguel Ángel Gimeno, ha indicat que ell no és assessor del Govern, però té les seves línies d'actuació en l'àmbit de la justícia, i això és el que transmetrà en aquesta cimera.