6.02.13 - MONTBLANC • Conca de Barberà

L'Ajuntament de Montblanc avança cap a un govern d'unitat

Miércoles, 06 de Febrero de 2013

Contactes entre els grups per tancar un possible pacte i donar exemple en ple procés sobiranista


Façana de l'Ajuntament de Montblanc
L'Ajuntament de Montblanc avança cap al primer govern d'unitat amb el qual es vol donar exemple enmig del debat sobiranista. L'alcalde Josep Andreu (ERC), malgrat governar amb majoria absoluta amb set regidors, ha estès la mà a tots els partits per establir un acord de govern. De moment, hi ha hagut uns primers contactes per temptejar els quatre grups a l'oposició, que han mostrat bona predisposició. De fet, Andreu ja havia expressat aquesta voluntat en el seu discurs d'investidura. A priori, l'oposició veu amb bons ulls la proposta i el pacte podria fructificar en les pròximes setmanes. L'alcalde, però, es mostra prudent i avisa que "està en les beceroles".
"És molt incipient, el pacte no serà imminent", ha reconegut Andreu a l'ACN. Amb tot, l'alcalde reconeix la bona predisposició que han mostrat tots els grups a la proposta de formar un govern de consens dels 13 regidors. Agrupament Catalanista de Montblanc (ERC) té majoria, amb set regidors, front els sis de l'oposició. L'Entesa de Montblanc i CiU tenen dos regidors, i Independents per Montblanc i PSC, en tenen un.
L'actual partit al govern convocarà noves reunions amb els grups en els pròxims dies. D'entrada, l'objectiu serà acordar projectes de transcendència per al municipi, com ara pressupostos o plans amb vigència més enllà de l'actual mandat, com ara el PUOSC o el PAM. L'alcalde es mostra convençut que, si hi ha quòrum en aquests temes, el camí del pacte serà planer. "Superada aquesta etapa, avançarem", ha declarat Andreu.
Des de l'oposició, Carles Carreras, portaveu del grup municipal de CiU, ha assegurat que hi ha voluntat explícita per part de tots els grups. Segons Carreras, l'objectiu de fer un govern d'unitat és demostrar que "anem tots a una", que és el que "convé tant a Montblanc com al conjunt del país". "Si hi som tots, nosaltres també hi serem, i tot fa indicar que es donarà així i sembla que no hi haurà cap problema", ha garantit.
Montblanc és el primer ajuntament que, influït per la situació que viu el país, ha decidit unir les forces polítiques, però té un precedent molt a la vora. El Consell Comarcal de la Conca es regeix per un govern de consens des de les eleccions, amb majoria de CiU -i també amb dos consellers del PSC. En el darrer plenari s'aprovava per unanimitat una moció de suport a la Declaració de Sobirania del poble de Catalunya aprovada pel Parlament.