6.02.13 - TREMP • Pallars Jussà

L'Ajuntament de Tremp aprova una moció d'adhesió a la Declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya

Miércoles, 06 de Febrero de 2013

Totes les formacions polítiques, PSC, CiU, ERC i regidor no adscrit, han donat suport al document

 

El ple de l'Ajuntament de Tremp ha aprovat per unanimitat la moció d'adhesió a la Declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya, aprovada pel Parlament a principis d'any. El text defineix Catalunya com a "subjecte polític i jurídic sobirà" i dóna llum verda a iniciar un procés per fer efectiu el "dret a decidir" a través d'una consulta. La moció, que els darrers dies ha estat subscrita pels plens de diferents municipis catalans, a Tremp ha estat presentada conjuntament per ERC i CIU, a l'oposició, la resta de partits (PSC i regidor no adscrit) s'han sumat a la moció i per unanimitat han donat suport al dret a decidir dels catalans i catalanes.
 
La regidora d'ERC, Maria Pilar Cases, ha donat les gràcies a totes les formacions polítiques en especial a l'equip de govern per haver-se sumat a la moció i per ser el primer ajuntament del país que vota en bloc a favor del dret a decidir de Catalunya.
 
Aquest és un pas més perquè la voluntat del poble de Catalunya sigui escoltada democràticament i per això la moció encoratja al conjunt de ciutadans i ciutadanes a ser actius i protagonistes d'aquest procés democràtic de l'exercici del dret a decidir del poble de Catalunya.
 
L'Ajuntament enviarà aquesta moció al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Govern espanyol.