18.02.13 - SABADELL • Vallès Occidental

L'oposició de Sabadell pendent del nom del nou alcaldable del PSC per decidir si presenten una candidatura alternativa

Lunes, 18 de Febrero de 2013

CiU, PP, Entesa, ICV i EUiA retreuen a Bustos que encara no hagi presentat oficialment la seva renúncia


Els portaveus de l'oposició de Sabadell, reunits a la plaça de l'Ajuntament.
Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Sabadell -CiU, PP, Entesa, ICV i EUiA- continuen valorant la possibilitat de presentar una candidatura conjunta a l'alcaldia en el moment que es faci efectiva la renúncia de Manuel Bustos. L'oposició està pendent de saber quina és la proposta del PSC per substituir-lo i, en cas que no s'evidenciï un "nou escenari" polític, podrien presentar un candidat alternatiu. Ho han explicat els líders dels cinc partits després de la Junta de Portaveus que havia convocat el govern municipal per donar explicacions sobre la renúncia de Bustos. Arrel de la trobada, han lamentat que Bustos encara no hagi presentat oficialment la seva renúncia al registre de l'Ajuntament.
L'oposició de Sabadell ha rebut aquest dilluns, de primera ma, les explicacions del govern municipal del PSC en relació a la renúncia de l'alcalde, Manuel Bustos, arrel de la seva imputació en el cas Mercuri i davant l'amenaça d'una moció de censura. Segons han explicat, han sortit bastant decebuts amb la trobada, ja que de moment no hi ha calendari fixat per fer el relleu.
Això passa perquè Bustos encara no ha presentat oficialment la seva renúncia a l'alcaldia, després que dijous ho anunciés públicament. "Suposem que aquesta setmana presentarà l'escrit de renúncia", auguren des de l'oposició. El líder del PP, Esteban Gesa, ha exercit de portaveu de l'oposició i ha explicat que fins que no es faci aquest tràmit no es pot avançar en l'elecció del relleu.
Un cop Bustos dugui a terme aquest tràmit s'obre un període de deu dies per convocar un ple de renúncia. Posteriorment, se'n celebrarà un altre d'elecció del nou alcalde. El PSC ja ha fet saber que presentarà un candidat perquè agafi el relleu de Bustos, però també pot passar que l'oposició en bloc -sumen majoria al ple- presenti batalla per l'alcaldia.
Gesa ha comentat que els cinc grups estan a l'espera de conèixer el nom que proposen els socialistes: "No pot ser cap imputat", adverteix. A més d'aquesta condició, l'oposició reclama que a l'hora de fer efectiu el relleu s'evidenciï que s'obre a Sabadell un "nou escenari" polític. Amb tot, si el candidat no els convenç, CiU, PP, Entesa, ICV i EUiA, podrien optar per assumir ells el govern de la ciutat.
Mentre això no passa, l'oposició continua la seva dinàmica habitual de trobades arrel de l'esclat del cas Mercuri per analitzar la situació política que es va donant a Sabadell.