25.02.13 - BARCELONA • Barcelonès

El PSC relleva Bustos a la cúpula i Mayoral serà el nou secretari de Política Municipal

Lunes, 25 de Febrero de 2013

Xavier Amor serà el candidat a presidir la FMC i Núria Marín la representant dels socialistes a la FEMP


Pere Navarro i Josep Mayoral, a la seu del PSC en roda de premsa a la seu del PSC.
El PSC ha fet efectiu el relleu de l'exalcalde de Sabadell Manel Bustos -implicat en l'operació Clotilde de presumpta corrupció urbanística-, a la cúpula del partit. L'Executiva reunida aquest dilluns ha aprovat, a proposta del primer secretari, Pere Navarro, que l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ocupi el seu lloc al Secretariat i sigui el responsable de Política Municipal del PSC. Els socialistes també han decidit que l'alcalde de Pineda de Mas, Xarier Amor, sigui candidat a presidir la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i que l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, sigui la representat del PSC a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).
Després de l'Executiva que l'ha escollit secretari de Política Municipal, Mayoral ha explicat que, a més de preparar el partit per a les eleccions locals de 2015, té l'objectiu de fer una "defensa del municipalisme com a eina essencial per la regeneració democràtica". A més ha anunciat que intentarà que es creï un "gran bloc social i polític per defensar el paper del municipalisme i el valor de proximitat com a basic per afrontar els problemes dels ciutadans". Mayoral ha aprofitat també per denunciar "l'intent del PP de recentralitzar i buidar de competències els ajuntaments". "És el pitjor atemptat al món municipal i ens tornaria als anys 70", ha conclòs. 
Per la seva part, Pere Navarro ha explicat els canvis aprovats en la cúpula del partit i ha recordat que el relleu de Bustos "és provisional", perquè el PSC segueix creient en la seva innocència. El primer secretari, a més, ha volgut aprofitar per valorar "molt positivament" la feina feta per l'alcalde de Sabadell tant a la seva ciutat com al PSC.