07.03.11 - LA SEU D'URGELL • Alt Urgell

Puig anuncia que es farà una redistribució de la policia per garantir la seguretat ciutadana

Lunes, 07 de Marzo de 2011
La Seu d'Urgell (ACN).- El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat que en els pròxims mesos es farà una redistribució dels efectius dels Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat ciutadana i més presència policial al carrer. En aquest sentit, Puig, ha manifestat que 'el Govern no actuarà a cop de crim i a notícia' i ha afegit que en tres mesos la policia tindrà 750 efectius més en pràctiques i que això reforçarà la presència policial a tot el territori. Segons Puig, igual que hi ha alcaldes que exigeixen més policies han de col·laborar i mantenir les dependències de la seva policia local obertes les 24 hores del dia.
El conseller d'Interior ha afirmat durant una visita a la regió policial nord occidental que 'la delinqüència a Catalunya està sent continguda i que en la mesura del possible s'augmentarà la presència policial al carrer'.

En relació al assassinat d'un comerciant al barri del Born aquest dissabte a la nit, Puig ha recordat que hi ha hagut una disminució dels delictes a Barcelona en un 4% a comerços i a botigues i que es treballa amb l'Ajuntament de Barcelona per millorar la seguretat. En aquest sentit, el conseller ha dit que 'és continuarà reforçant amb les Guàrdies Urbanes i les policies locals el patrullatge compartit'.

Puig ha explicat que per a mantenir l'eficàcia i el servei dels Mossos d'Esquadra en els pròxims anys augmentarà el cos amb 2.000 nous agents.

El conseller d'Interior a afirmat que des de la Generalitat el pròsit és que la coordinació entre cossos de seguretat sigui millor i que 'si algun alcalde reclama 1.000 policies més per una ciutat també se li pot demanar a l'alcalde que la totalitat de les comissaries de la Guàrdia Urbana d'aquesta ciutat estiguin obertes les 24 hores del dia'.

El conseller ha visitat aquest dilluns la Regió Policial del Pirineu Occidental per a conèixer les problemàtiques del territori, les seves dependències i els seus caps. Puig ha dit que l'entorn pressupostari requerirà politiques de rigor econòmic i que les forces de seguretat hauran de treballar igual malgrat les dificultats econòmiques.