21.05.13 - SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

L’ACM aprova un manifest per reafirmar el compromís amb el món local

Martes, 21 de Mayo de 2013

Es posiciona en contra de la reforma de la Llei de Bases que promou el govern espanyol

El manifest s'ha aprovat per unanimitat


Foto: LocalPress
El Consell Execitiu  de l'ACM ha reunit avui a Sant Cugat una trentena d'acaldes i alcaldesses.
Tot just a l’equador de la legislatura, els alcaldes i alcaldesses que formen part del Comitè Executiu de l’ACM han aprovat a Sant Cugat un manifest per reafirmar el compromís dels electes amb els ciutadans per fer front a les conseqüències de la greu crisi que afecta als municipis de tot Catalunya.
El manifest s’ha aprovat en el marc de la celebració del Comitè Executiu celebrat al Museu de Sant Cugat on hi han assistit una trentena d’alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya.
Pel president de l’ACM, Miquel Buch, el manifest vol reivindicar el paper dels alcaldes i alcaldesses en la situació actual de crisi que pateix el país. “En cap cas els ajuntaments estem tancats a fer que l’administració local sigui més eficient, però no podem permetre que ens manllevin els serveis que afecten als ciutadans”, ha afirmat.
Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i vicepresidenta de l’ACM, Mercè Conesa, ha destacat la importància dels Ajuntaments en la vertebració del territori i de la cohesió social. “En aquests moments, els ajuntaments estan fent un paper de cohesió social per aguantar aquesta situació de crisi econòmica”, ha dit.
El manifest, que ha estat aprovat per unanimitat, assegura que “el món local no es pot gestionar des del despatx i molt menys si, amb l’excusa d’harmonitzar, se’ns vol imposar la recentralització de l’Estat. Exigim que es respecti l’autonomia local i els principis de subsidiarietat i de diferenciació. No tots els municipis ni tots els territoris són iguals.... Cal responsabilitzar a tothom en la defensa dels serveis públics locals per garantir la pervivència d’un model bàsic d’estat del benestar. Treballem i hem de continuar treballant amb criteris de racionalització, eficàcia i eficiència per fer que totes les nostres polítiques continuïn servint a la cohesió social i territorial. Queden dos anys de feina dels governs locals, i seguirem compromesos amb els nostres conciutadans i amb el país”.

Manifest dels ajuntaments catalans
Font: ACM