18.03.11 - MOIÀ • Bages

Entesa per Moià, nou grup polític del municipi, es presentarà com a alternativa de CiU

Viernes, 18 de Marzo de 2011
Tot i que sempre ha governat amb majoria absoluta, l’alcalde de Moià, Josep Montràs, ha decidit jubilar-se i fer un canvi regeneracional en el govern. Això ha incentivat als grups d’esquerres a crear un nou grup polític local independent, que és Entesa per Moià, per presentar-se a les próximes Eleccions Municipals del 22 de maig com a alternativa a Convergència i Unió.
 
Entesa per Moià és un grup polític fruit de l’acord d’un col·lectiu de ciutadans del municipi que volen intervenir i prendre part de la vida municipal i política de Moià. Aquest nou grup està format per membres del MAP-ERC, d’ICV, de la Plataforma Moià diu Prou i d’altres independents.
 
Ramon Crespiera encapçalarà la llista d’Entesa per Moià com a alcaldable. Actualment, ell forma part dels membres de l’oposició dins del grup MAP-ERC, i es responsable del seguiment de les finances del municipi. També formaran part de la candidatura: Carme Bermúdez, Laura Camí, Montse Clapers, Josep M. Ester, Llorenç Fort, Alfons Gisbert, Edu Gòmez, Dolors Illa, Sílvia Mur, Joan M. Navarro, Jordi Soler Vila, Josep Paretas, Josep Pladevall Moya, Elvira Permanyer, Montse Petitbó, Anna M. Piella, Jordi Ribé, Albert Sala Soler, Vicente Toscano, Sara Verdaguer i Francesc Vilardell.
 
De cara a les próximes Eleccions Municipals i per definir-se com a grup polític, Entesa per Moià ha començat a elaborar el seu programa d’actuació municipal, en el que conviden a tots els ciutadans a prendre-hi part per mitjà de la pàgina web www.entesapermoia.net i a través de reunions i sessions de treball publicades en aquesta. Com a eixos del programa hi ha definides quatre comissions: Participació i Comunicació, en la que defineixen la participació ciutadana com a base del seu programa; l’Atenció a les Persones, dirigit a l’atenció dels sectors d’ensenyament, serveis socials, sanitat i cultura i esports; Hisenda i Règim Interior, aclarint l’austeritat de totes les activitats municipals i reorganitzant l’administració; Territori i Urbanisme, on especifiquen l’atenció al sector primàri, a les empreses i al turisme per reforçar i millorar la base econòmica.
 
A les Eleccions Municipals del 22 de maig de 2011 es presenten a Moià els següents grups i formacions: Convergència i Unió (CiU), Partit Socialista de Catalunya (PSC), una llista d’independents amb suport d’Esquerra, i Entesa per Moià.
 
El municipi de Moià, situat al Nord-Est de la comarca del Bages i amb una població aproximada de 6.000 habitants, només ha tingut dos alcaldes en 32 anys (8 legislatures), des de l’entrada en vigor de la democràcia (1979). Primerament va haver-hi un govern de centre-dreta amb el partit Unió de Centre Democràtic (UCD) fins l’any 1983 en que es va dissoldre. A les següents eleccions i fins ara, ha estat Convergència i Unió, amb Josep Montràs com a alcalde els vint-i-vuit anys, qui s’ha encarregat de tirar endevant el poble.