10.06.13 - ALCARRÀS • Segrià

Trobada d'alcaldes dijous a Alcarràs per demanar més contundència contra els furts i robatoris en zones rurals

Lunes, 10 de Junio de 2013

Els representants municipals volen consensuar un manifest amb diverses mesures per presentar com a mocions


Imatge d'arxiu de la plaça i la façana de l'Ajuntament d'Alcarràs.
Una trentena d'alcaldes i representants municipals del Segrià i d'altres comarques de la demarcació de Lleida es reuniran dijous vinent a Alcarràs amb l'objectiu de debatre i consensuar un manifest per demanar modificacions normatives que vagin encaminades a reforçar la lluita contra la reincidència en els furts i robatoris en zones agrícoles i rurals. La reunió, impulsada per l'Ajuntament d'Alcarràs, vol ser una crida per a fer sentir unitàriament la preocupació de molts municipis davant aquest tipus de fets delictius i treballar conjuntament en la recerca de solucions. En aquest sentit, es vol demanar a l'administració judicial mesures que impliquin la modificació de la llei.
En concret, es vol instar a modificar normes, en aquest cas del Codi Penal com la Llei Orgànica, o bé en el sentit de la interpretació i aplicació de la normativa vigent, per part dels jutges i magistrats penals en la instrucció, resolució i execució dels casos i del ministeri Fiscal, en la seva comesa de representar l'acció de l'Estat contra els suposats delinqüents. 
L'alcalde, Miquel Serra, afirma que es tracta d'una petició conjunta i coincident per part de molts municipis, per la qual cosa no només s'ha convidat representants de municipis del Segrià, sinó que s'ha estès a d'altres comarques per tal de fer un front comú en aquesta causa.
La reunió tindrà lloc dijous vinent a les dotze del migdia al Centre Cultural Municipal 'lo Casino' d'Alcarràs i al finalitzar es vol consensuar un manifest que servirà per presentar com a moció als diferents municipis, així com remetre a d'altres administracions competents.