11.06.13 - REUS • Baix Camp

L'alcalde de Reus, sobre els dos anys de mandat: "Hem patit i no ha estat gens fàcil"

Martes, 11 de Junio de 2013

L'equip de govern en bloc -CiU i PP- tanca files amb Pellicer, que llança un missatge de confiança a la ciutadania


L'equip de govern a l'Ajuntament de Reus (CiU i PP), durant el balanç dels dos anys de mandat, aquest dimarts a la Fira de Reus.
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha fet balanç a l'hemisferi del mandat de l'equip de govern, format per CiU i PP, que va destronar més de trenta anys d'hegemonia socialista. "El balanç és positiu, tot i que la situació és difícil i hem patit", ha confessat Pellicer, que ha recordat l'astronòmica xifra de 15.000 milions de les antigues pessetes que necessita de forma urgent la ciutat. "És la situació més complicada a tot Catalunya", ha dit. Pellicer, acompanyat de tots els regidors, ha evitat entrar en els processos judicials oberts i s'ha centrat en llançar un missatge optimista demanant "confiança" i "comprensió" als reusencs. Ha garantit que no hi haurà cap més partida al polèmic hòlding Innova.
Així ho ha comunicat l'alcalde de Reus, escortat per tot l'equip de govern en bloc, aquest dimarts al migdia a les instal·lacions de la Fira de Reus. Pellicer ha passat de puntetes pels processos judicials que esquitxen polítics i empresaris vinculats a la ciutat i s'ha limitat a reconèixer que no s'esperava "tant d'enrenou", dipositant tota la confiança en la justícia. "En l'anterior govern es cuinaven plats apetitosos, però no se sabia com s'havien cuinat perquè la cuina tenia les portes tancades", ha afirmat l'alcalde, en clau metafòrica.
"El nostre govern no serà el de les grans obres", ha advertit Pellicer, el qual ha centrat el seu discurs en exposar els esforços de l'actual govern per redreçar la complexa situació financera de l'Ajuntament, bàsicament pel projecte del centre comercial de Metrovacesa, sobre el qual "només hi ha un preacord, no un acord". El termini per arribar a un acord amb l'empresa expira el dia 19 de juliol. Amb voluntat de fer un "bany de realisme", Pellicer ha certificat, però, que ara per ara "no hi ha cap símptoma que indiqui com acabarà". 
L'altre gran deute prové dels 62 milions d'euros pendents de cobrar de la Generalitat. Actualment el consistori paga els seus proveïdors en 166 dies -el termini hauria de ser de 30. "Som un govern rigorós, eficaç i auster, però sortirem del forat on érem i col·locarem la ciutat al lloc on li correspon", ha declarat l'alcalde, el qual ha reconegut que si Metrovacesa o Generalitat no injecten capital, podria accelerar-se la privatització d'empreses municipals. "L'únic que jo canviaria és haver pres decisions més ràpid, però no podíem", ha dit.
Pellicer ha repassat les principals accions de cadascuna de les regidories, centrant-se especialment en la cultura. "Reus no ha perdut cap capitalitat cultural, continua sent la seva força, i la pròxima programació del Teatre Fortuny serà espectacular", ha promès. L'alcalde també ha valorat de forma "positiva" el pacte amb el PP. "És un govern il·lusionat i compactat com el primer dia", ha dit. A la vegada, ha criticat l'oposició del PSC en considerar que no "treballa" per a la ciutat, tot reconeixent "més 'feeling'" vers la CUP i Ara Reus.
Compareixença al Parlament i reunió amb la ministra de Foment
Pellicer compareixerà el pròxim dia 1 al Parlament per exposar l'actual situació a la ciutat i la voluntat de l'actual govern de "no tornar-se a desviar de la línia". A la vegada, aquest mateix dijous membres de l'equip de govern es reuniran amb la ministra de Foment, Ana Pastor, a fi de traslladar la inquietud de la ciutat per connectar-se al tercer fil ferroviari, malgrat sigui una solució "provisional", segons ha puntualitzat l'alcalde, així com també perquè s'acabi de construir l'estació intermodal al sud de l'aeroport, actualment aturada.