23.03.11 - SOLSONA • Solsonès

Solsona ha dut a terme més del 90% de les accions que es van pactar a l'inici de la legislatura

Miércoles, 23 de Marzo de 2011
Els vuit regidors que formen part del govern municipal a l'Ajuntament de Solsona

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha destacat que dels 46 punts que hi havia al pacte de govern, se n'han dut a terme 42. Segons el batlle, els quatre punts restants no s'han pogut realitzar degut a la manca de finançament. L'equip de govern ha fet balanç de la primera legislatura d'esquerres a la ciutat que, segons l'alcalde, ha estat marcada per la crisi econòmica i la mort de Xavier Jounou. "Era una persona amb molt carisma i ho hem superat gràcies a l'esforç de tots", ha afegit. L'alcalde ha destacat la "bona sintonia" que hi ha hagut entre els tres grups municipals que integren l'equip de govern: ERC, El Comú i PSC. "Hem estat un govern més que la suma de tres forces polítiques", ha afegit.

Una de les accions que no s'han pogut dur a terme per falta de finançament ha estat la creació d'una piscina coberta a la ciutat. "Ara hi ha molts municipis que tenen l'aigua al coll per fer coses que no es podien permetre i nosaltres ens en hem sortit prou bé", ha assenyalat.

L'alcalde ha explicat que, quan van entrar al consistori, la situació econòmica "no era per tirar coets", malgrat que "la realitat era extraordinàriament positiva". Segons el batlle, "ens hem hagut de buscar la vida amb molts projectes programats per l'anterior consistori".

Actualment, l'Ajuntament de Solsona té un nivell d'endeutament del 68% i deu al voltant de 3 milions d'euros. En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que la baixada d'ingressos al consistori durant aquests quatre anys ha estat al voltant de 0,5MEUR.

David Rodríguez ha destacat l'unió que hi ha hagut entre totes les forces polítiques que formen el govern municipal (ERC, El Comú i PSC). "Feia anys que estàvem vinculats a la política i quan hem tingut l'oportunitat d'entrar al consistori hem sabut que havíem de remar tots junts cap a la mateixa direcció", ha assenyalat.

Ara, l'Ajuntament ha editat un dossier -elaborat i finançat íntegrament pels tres partits- on es fa balanç del què ha estat la primera legislatura d'esquerres a Solsona. L'alcalde ha assegurat que "cap dels tres grups polítics s'apropiarà d'alguna de les accions que s'han dut a terme durant aquesta legislatura".

Tots els membres del govern municipal s'han mostrat d'acord a una possible reedició del pacte. Malgrat això, l'alcalde ha recordat que "ara no és temps de parlar de després de les eleccions". "Cal treballar per aconseguir el major nombre de vots possible i després, ja parlarem", ha finalitzat.