12.06.13 - CASTELLBISBAL • Vallès Occidental

El PSC assumeix l'alcadia de Castellbisbal amb la prioritat de generar ocupació i augmentar les ajudes socials

Miércoles, 12 de Junio de 2013

Conxi Llurba, de CiU, passa a ser tinent d'alcalde en virtut del pacte de govern signat el 2012

La nova alcaldessa de Castellbisbal (Vallès Occidental), Dolors Conde (PSC), assumeix el càrrec amb la intenció de generar ocupació i augmentar les ajudes a les famílies amb dificultats econòmiques. Conde va agafar la vara d'alcalde aquest dimarts al vespre en virtut del pacte de govern signat a principis del 2012 entre el PSC i CiU. D'aquesta manera, la convergent Conxi Llurba, fins ara alcaldessa, passa a ser tinent d'alcalde. En declaracions a l'ACN, Conde ha assegurat que Llurba ha fet "una molt bona gestió" al capdavant de l'Ajuntament i que l'objectiu és "seguir el seu camí". Dolors Conde és alcaldessa del municipi per segona vegada a la seva vida. També ho va ser durant legislatura 2007-2011.
 
La nova alcaldessa assegura que les prioritats per aquests dos pròxims anys són "l'ocupació, l'habitatge, la cohesió social i una fiscalitat més justa". Conde ha explicat que durant el seu mandat es posarà en marxa el Pacte per l'Ocupació, aprovat durant el darrer ple per tots els partits del consistori. Es tracta d'un document "molt embrionari" que contempla una "inversió molt forta" per rebaixar les xifra de 998 aturats que té actualment el municipi. El pla anirà destinat a joves, majors de 45 anys i persones en risc d'exclusió.
 
Més judes
 
"Els serveis socials del poble han atès durant el primer trimestre del 2013 el mateix nombre de persones que durant tot el 2007", ha subratllat. En aquesta línia, l'alcaldessa es proposa augmentar les ajudes socials. Respecte la fiscalitat, ha anunciat que introduirà una línia d'ajudes perquè les famílies amb dificultats econòmiques puguin fer front a l'Impost de Béns i Immobles (IBI)
 
Una persona valenta
 
Sigui com sigui, Conde pren la vara d'alcalde en virtut del pacte signat entre PSC i CiU a principis del 2012. Els convergents van signar aquell acord després de trencar el pacte amb Alternativa per Castellbisbal. La sociovergència establia que Conxi Llurba seria alcaldessa durant la primera part del mandat i que donaria el relleu a Conde l'11 de juny del 2013. El PSC compta amb 6 regidors i CiU amb 4. 
 
Conde qualifica Llurba de "persona valenta que ha fet una molt bona gestió a l'Ajuntament". En aquesta línia, diu que la intenció és "seguir el seu camí" i treballar "colze a colze amb ella" perquè "fem un bon tàndem". 
 
Respecte a l'oposició, la nova alcaldessa diu que fan "poques aportacions" i "poc constructives", però assegura que farà tot el possible per "fer-los partíceps de tots els projectes beneficiosos pel poble". L'oposició està formada per 5 regidors d'Alternativa per Castellbisbal i 2 regidors del Partit Popular.