24.03.11 - EL PRAT DEL LLOBREGAT • Baix Llobregat
La Federació Catalana de Vela gestionarà un centre destinat a aquest esport a la platja del Prat
Jueves, 24 de Marzo de 2011
La Federació Catalana de Vela gestionarà l'equipament nàutic municipal que té l'Ajuntament del Prat a la platja del municipi i que començarà a funcionar a partir del maig vinent. L'entitat i el consistori han signat un conveni per fomentar aquest esport, especialment entre els escolars. Amb l'acord, aquesta federació segueix els passos d'institucions que ja s'han ubicat a la platja pratenca, ara recuperada, com el CRAM, que dissabte hi va inaugurar el nou espai de recuperació de tortugues. D'altra banda, el consistori manté el seu projecte d'aconseguir que algun club de rem construeixi un equipament per desenvolupar a aquesta activitat a la llera del riu Llobregat, poc abans de la desembocadura.

La navegació amb embarcacions de vela ja havia estat una activitat arrelada a la platja del Prat dècades enrere, i el Club Marítim del Prat n'és un testimoni. Però la contaminació dels anys 1980 i 1990, que va fer que l'indret deixés de ser usat pels ciutadans, va provocar el declivi de la seva pràctica al Prat.

Ara fa uns anys que la platja està recuperada i esdevé un important pol d'atracció metropolità durant els estius. I aquest 2011 ja s'hi podran fer cursos de vela, windsurf, i patí a tots els nivells al nou Centre Municipal de Vela. També s'hi oferiran casals d'estiu. Allà s'hi traslladarà, també, el Club Marítim.

L'edifici igualment acollirà espais per a la Policia Local, per al servei de salvament i socorrisme i diversos magatzems per a embarcacions de windsurf i caiac, així com despatxos, vestidors i sales polivalents. Les embarcacions se situaran en una zona d'avarada a la platja, davant de l'edifici del centre.