19.06.13 - TERRASSA • Vallès Occidental

L’alcalde de Terrassa defensa una educació pública de qualitat i igualitària

Miércoles, 19 de Junio de 2013

L’alcalde, Jordi Ballart, ha estat un dels signants de la declaració del Fòrum d’alcaldes i alcaldesses per l’educació a Catalunya sobre la situació actual de l’ensenyament.

El document recull el posicionament d’aquesta plataforma de municipis, que es va reunir ahir a Barcelona, sobre l’impacte de la reducció pressupostària en el sistema públic d’educació, així com sobre els efectes de la LOMCE i la reforma de l’Administració Local.
La declaració recull la preocupació dels municipis membres del Fòrum per aspectes com la reducció de més del 50% del finançament de la Generalitat als centres educatius municipals, com ara escoles bressol, escoles de música o centres d’educació especial, així com la manca de finançament suficient de programes de cohesió social com les beques de menjador o els plans educatius d’entorn. Mitjançant aquesta declaració, el Fòrum demana al Govern de la Generalitat que garanteixi de forma efectiva el diàleg i la cooperació amb els ajuntaments sota el principi de lleialtat institucional, i que prioritzi la inversió en educació.
 
El Fòrum d’alcaldes i alcaldesses per l’educació a Catalunya es va crear el passat setembre com a resposta del món local a les polítiques educatives del govern de la Generalitat de Catalunya. El manifest fundacional de l’entitat recull que el seu objectiu és vetllar per la qualitat de l’educació i denunciar aquelles accions que la posin en perill i trenquin el consens i els acords assolits en els darrers anys. Actualment en són membres 70 pobles i ciutats de Catalunya.