29.03.11 - TARRAGONA • Tarragonès

El cinema tornarà al centre de Tarragona l'estiu vinent amb sis sales dotades amb les últimes tecnologies

Martes, 29 de Marzo de 2011
El casc urbà de Tarragona, que des de fa més d'un any no disposa de cap sala de cinema, tornarà a oferir aquest servei a partir de l'estiu de l'any que ve. El centre comercial Parc Central, l'operadora Yelmo cines i l'Ajuntament de Tarragona han presentat aquest dimarts un dels projectes més esperats a la ciutat: El nou complex cinematogràfic que s'ubicarà a la planta superior del Parc Central. Les obres, que suposaran una inversió de 16 milions d'euros, s'iniciaran aquest estiu i contemplen la creació de sis sales multicine de darrera generació amb una capacitat de 1.300 espectadors. El complex, que tindrà uns 6.300 mestres quadrats, es complementarà amb una zona de restauració i noves botigues.

El director tècnic de Yelmo cines, Enrique Martín, i l'arquitecte responsable del projecte, Tristán López, han explicat que les sis sales del nou complex cinematogràfic comptarà amb les últimes tecnologies: so i imatge digital, projeccions en tres dimensions i pantalles gegants de fins a tretze metres. A banda tres d'aquestes sales incorporaran el novedós concepte de la butaca vermella. "Són tres files de butaques situades en la millor zona de la sala que disposen d'un sistema de vibració que s'activa amb els sons més greus", ha detallat López.

El nou complex cinematogràfic s'ubicarà a la planta superior del centre comercial Parc Central, la qual augmentarà la seva superfície fins arribar als 6.300 metres quadrats. I és que a banda de les sis sales multicine, el projecte també contempla la creació d'una gran zona de restauració i d'un altre espai comercial on s'hi ubicaran una trentena de botigues. Aquestes noves zones conviuran amb l'aparcament que actualment existeix en aquesta planta superior.

Al complex s'hi podrà accedir des de la segona planta del centre comercial a través de rampes mecàniques, escales i ascensor. A banda, el projecte contempla el cobriment de tota la nova zona amb un sostre transparent. "L'objectiu és fer arribar la màxima llum solar possible a tot el centre comercial", ha explicat López.

Més d'un any sense cinema al nucli urbà

Va ser a finals del 2009 quan els cinemes Lauren del Parc Central van tancar per la reducció del nombre d'espectadors i perquè no podien fer front al lloguer de les sales. Aquest fet va deixar òrfena de cinemes el centre de la ciutat i des de llavors els ciutadans que volen gaudí d'aquest setè art s'han de desplaçar fins al complex comercial Les Gavarres, a les afores de la ciutat. De fet, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha reconegut que són molts els ciutadans, tan petits com grans, els que esperen amb candaletes aquest nou complex cinematogràfic.

Ballesteros ha manifestat que aquest nou projecte "reforçarà la capitalitat comercial de Tarragona". "L'eix que forme, el Parc Central, el Corte Inglés i el Mercat Central serà el triangle d'or de l'activitat comercial de la ciutat", ha afirmat l'alcalde.