15.07.13 - REUS • Baix Camp

El PSC denuncia que el deute de la Generalitat amb els ajuntaments ja supera els 1.300 MEUR

Lunes, 15 de Julio de 2013

Mayoral creu que l'augment de l'atur i la pobresa constaten "el fracàs de les politiques de CiU i PP"

El secretari de política municipal del PSC, Josep Mayoral, ha denunciat aquesta dilluns que el deute de la Generalitat amb els ajuntaments catalans ascendeix ja "a més de 1.300 MEUR, dels quals 62 milions corresponen a l'Ajuntament de Reus". Aquest augment del deute del Govern amb els consistoris del país juntament amb l'increment de l'atur i de la pobresa al conjunt de Catalunya i també a les comarques tarragonines són, segons Mayoral, "un exemple del fracàs de les polítiques de CiU i PP ara que ens trobem al meridià del mandat municipal". Segons el secretari de política municipal del PSC, la prioritat ha de passar principalment per crear ocupació i reduir un atur "catastròfic".
 
"Aquí al Camp de Tarragona s'eleva per sobre de les 120.000 persones", ha puntualitzat Mayoral. En segon lloc, el PSC aposta per estar al costat de la gent que pitjor ho està passant com a conseqüència de la crisi. "Estem lluitant per preservar les beques de menjador i els serveis socials municipals més bàsics", ha insistit el secretari de política municipal del PSC, que ha recordat que en tan sols un any el nombre de famílies de les comarques tarragonines amb tots els seus membres a l'atur i que no cobren cap prestació o subsidi s'ha incrementat en 3.500 (de 10.000 famílies el juliol de l'any passat a 13.500 ara). 
 
Finalment, Mayoral ha detallat que la tercera prioritat del PSC és la defensa dels drets socials des dels Ajuntaments, com a administració més propera al ciutadà. Per la seva banda, el secretari de política municipal de la federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Masdeu, ha denunciat que CiU i PP "intenten fer aparèixer als ajuntaments com a una administració responsable del dèficit quan els consistoris gestionen només el 15% dels recursos públics i tan sols representen el 4% del deute del conjunt de les administracions".
 
"Els socialistes reivindiquem la bona feina feta pels ajuntaments en aquests 33 anys de democràcia municipal i ens oposem a les retallades en recursos i competències que, amb l'excusa de la crisi, intenta dur a terme la dreta", ha finalitzat Masdeu.