19.07.13 - TARRAGONA • Tarragonès

La Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Baix Penedès sumen esforços per promocionar l'enoturisme

Viernes, 19 de Julio de 2013

Signat un acord de col·laboració

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Baix Penedès han signat un acord de cooperació mútua per fomentar i desenvolupar mesures per promoure l'enoturisme als mercats emissors internacional, espanyol i català. El president de la Diputació i president del Patronat de Turisme de la institució supramunicipal, Josep Poblet, i el president del Consell Comarcal del Baix Penedès,  Joan Olivella, han rubricat aquesta col·laboració en un acte al Palau de la Diputació. L'acord s'ha oficialitzat amb la presència del gerent del Patronat de Turisme de la Diputació, Octavi Bono, i de la consellera comarcal de Turisme del Baix Penedès, Marifé Merchán.
Segons aquest acord, el consell baixpenedesenc destinarà 6.000 € a actuacions previstes en el pla de dinamització del turisme de la comarca, les gestionarà i en definirà les prioritats de mercats i el calendari. De la seva part, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona reforçarà totes les accions amb l'assignació d'un import de 12.000 €. 
Entre les accions previstes, hi ha la col·laboració amb la comarca de l'Alt Penedès per potenciar la referència i marca “Enoturisme Penedès”, l'edició de plànols, mapes, itineraris i altres materials promocionals del Baix Penedès; la creació d'aplicacions turístiques per a mòbils, l'ampliació de la pàgina web del Baix Penedès, o accions de formació en noves tecnologies per a empresaris turístics.
Durant la signatura de l'acord, tant el president de la Diputació com el del consell comarcal han ressaltat la importància de sumar esforços per tal de promoure el turisme del territori. En aquest sentit, han remarcat la pertinença del Baix Penedès a la Costa Daurada, i la importància de difondre l'enoturisme a la zona, amb una desena de cellers, com a recurs especialitzat que contribueix a incrementar la varietat i la qualitat de l'oferta turística als visitants.