04.04.11 - GIRONA • Gironès
Àngel Ros fa una crida a la col·laboració entre els diferents parcs científics i tecnològics de Catalunya
Lunes, 04 de Abril de 2011
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), ha fet una crida aquest dilluns a la col·laboració entre els diferents parcs científics i tecnològics de Catalunya per ajudar a empènyer "una economia que creï llocs de treballs". El paer en cap ha fet aquestes declaracions en la seva visita del Parc Científic i Tecnològic de Girona, on ha estat acompanyat de l'alcaldable de la ciutat pel PSC, Pia Bosch. La candidata gironina dels socialistes ha qualificat la visita de Ros com una "excel·lent ocasió per parlar de futures col·laboracions entre Girona i Lleida, com ja hem tingut en el passat i com espero que tinguem en el futur".

Així, des del Parc Científic gironí Ros ha reflexionat que aquest tipus d'equipaments funcionen com un element 'dinamitzador d'una nova economia', a la vegada que serveixen 'd'impuls als emprenedors'.

D'altra banda, l'alcalde de Lleida ha manifestat, en el marc de la conferència 'La concertació. Element clau per al desenvolupament local' (dins el cicle 'Diàlegs per Girona'), que els ajuntaments han de ser 'agents actius' per dinamitzar l'economia dels territoris. Els consistoris han de crear un 'entorn de confiança' basat en 'un control democràtic', ha defensat. També, ha recordat que la col·laboració i la concertació a nivell territorial es materialitza a Ponent amb Global Lleida -que reuneix diversos ens de promoció econòmica i empresarial de Lleida. En aquest sentit Ros ha afegit que també li agradaria signar acords amb el parc científic gironí.

El paer en cap també ha remarcat que els ajuntaments han d'assumir com a tasca pròpia el fet de crear espais per a la concertació, així com també 'crear espais d'oportunitats'. Així mateix, Ros també ha fet una crida als diversos territoris perquè siguin capaços de competir i concertar entre ells.

Abans de dirigir-se al Parc Científic l'alcalde de Lleida ha visitat primer l'ajuntament de Girona, on ha estat rebut per l'alcaldessa, Anna Pagans.