09.10.13 - MANRESA • Bages

L'alcalde de Manresa anuncia que la tercera fase de l'edifici Impuls s'inclourà als pressupostos del 2014

Miércoles, 09 de Octubre de 2013

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha afirmat aquest dimecres que la tercera fase de l'edifici Impuls, al Parc Tecnològic de la Catalunya Central, s'inclourà "sí o sí" en els pressupostos del 2014.


El president del PTB, Josep Maria Ribas; la regidora de Promoció Econòmica de Manresa, Sílvia Gratacós, i l'alcalde, Valentí Junyent, davant de l'edifici Impuls, del Parc Tecnològic de la Catalunya Central. 
Junyent ha assegurat que deixar l'edifici "completament enllestit" és "una prioritat de govern". La tercera fase requereix una inversió d'1 milió d'euros i l'Ajuntament de Manresa hi aportarà el 25%. El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) cobrirà el 50% del projecte i l'altre 25% anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona. Aquest setembre es van instal·lar les dues primeres empreses a l'edifici Impuls i en aquests moments s'està adequant la segona planta per al trasllat de La Caixa.
L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha visitat aquest dimecres l'edifici Impuls per veure l'activitat de les dues empreses que van decidir apostar per l'edifici Impuls. Ho ha fet acompanyat per la regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós, i el president de Projectes Territorials del Bages -empresa publico-privada que forma part del Consorci Parc Central-, Josep Maria Ribas. Junyent ha explicat que la tercera fase de l'edifici Impuls "es troba contemplada en l'esborrany dels pressupostos del 2014, que ara comencem a preparar". 
El projecte de la tercera fase permetria acollir més empreses, després que aquest semestre s'hi instal·lessin UVE Solutions, una firma especialitzada en tecnologia per a fabricants i distribuïdors de gran consum, i Deporvillage, que comercialitza productes esportius per Internet. En aquests moments, s'estan duent a terme les obres a la segona planta de l'equipament perquè La Caixa hi instal·li la segona seu corporativa de Catalunya. En la seva part posterior, l'edifici Impuls té cinc naus, pensades per a aquelles "empreses que tinguin un plantejament més industrial", ha assenyalat Junyent, tot i que encara no han rebut cap proposta per ocupar-les. 
L'alcalde de Manresa ha destacat que és "important que hi hagi activitat i moviment" a l'edifici Impuls i al Parc Tecnològic de la Catalunya Central. "Aquesta sensació farà que la gent pugui pensar en la utilitat dels espais que encara no estan ocupats", ha assenyalat. Per la seva banda, Ribas ha previst que "el PTB no podrà anunciar fins a finals d'any noves implantacions" i ha assenyalat que cal tenir una oferta abans de començar a urbanitzar. El president del PTB ja explicat que mantindran la línia de "prioritzar molt cada recurs invertit perquè realment s'hi pugui instal·lar una empresa". 
Un projecte que vol ser motor a la comarca
Per a Ribas, la clau per desenvolupar amb èxit el Parc Tecnològic de la Catalunya Central és "creure'ns nosaltres mateixos" que existeix "un camí empresarialment viable", després d'un període "d'esforços" i "d'adaptació a les noves realitats". El president del PTB ha explicat que els empresaris saben "veure més enllà" de la crisi actual i ha afirmat que "l'edifici Impuls i la voluntat de tirar endavant el Parc Tecnològic pot ajudar Manresa i tota la comarca".
L'edifici Impuls correspon a la primera fase del Parc Tecnològic de la Catalunya Central, un projecte molt ambiciós, sobre una superfície de més de 35 hectàrees, que vol convertir el Bages en el pol dels materials i les energies netes. A més de l'edifici Impuls, també és una realitat la nova seu del Centre Tecnològic de Manresa, que va començar el seu trasllat a finals d'aquest setembre.