23.10.13 - BARCELONA • Barcelonès

L’ACM es consolida com la central de compres per al món local

Miércoles, 23 de Octubre de 2013

Presenta la compra agregada de vehicles

Es preveu que en el contracte es puguin arribar a vendre més de 200 vehicles

En el marc de la Fira Internacional Municipàlia, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha  presentat el resultat de la licitació de compra agregada de vehicles per als ens locals. Seat (Motorsol SA) i Nissan (Nissan Iberia SA) han estat les dues empreses que han guanyat en diferents lots de compra per subministrar vehicles per als serveis generals.  SEAT, a través de la financera BBVA autorenting, proveirà vehicles policials. Es preveu que al llarg del contracte es puguin vendre més de 200 vehicles. 
L’ACM es consolida com la central de compres per al món local. “Amb aquesta nova adjudicació els ens locals podran assolir unes bones condicions econòmiques a l’hora de comprar vehicles, garantir la qualitat i prestacions del servei i també estalviar en el procés de contractació”, ha manifestat aquesta tarda el president de l’ACM Miquel Buch acompanyat dels presidents de la Diputació de Lleida,  de Tarragona i també d'alcaldes i alcadesses. 
A partir d’un estudi fet a 315 ens locals catalans durant el primer semestre de 2012,  l’ACM va detectar la necessitat d’iniciar una compra agregada de vehicles. Els motius principals per prendre aquesta decisió van ser observar la disparitat de preus amb què l’administració local comprava els vehicles, així com també les diferències de les prescripcions tècniques, la dificultat de redactar per part dels ajuntaments petits i mitjans plecs administratius amb garanties perquè les empreses es presentin a les licitacions, o fins i tot, garantir la mateixa concurrència i competència per aconseguir les millors condicions.
L’ACM ofereix la possibilitat d’adquirir vehicles per als serveis generals en règim de compra i també vehicles policials mitjançant rènting. El president Buch, ha explicat que “per tal d’adaptar-se a les necessitats de cada ajuntament, aquests Acords marc permeten que, un cop seleccionat el vehicle i o servei, l’ens local pugui adaptar el vehicle a les seves necessitats concretes”.
L’adjudicació ha tingut en compte també que les empreses guanyadores tinguin concessionaris i tallers a tot el territori. Com a innovació s’incorporen vehicles elèctrics per a serveis municipals i s’han valorat els vehicles que compleixen criteris energètics (A-B-C) segons la classificació. En aquest cas, les dues empreses que subministraran els dos vehicles elèctrics seran Grau maquinaria I SERVEI INTEGRAL S.A. de Canovelles, amb el vehicle GOUPIL S3-2, i Electric city motor 00, S.L. de Madrid, amb el vehicle ECM elogic.
Acord marc de vehicles de serveis generals:
Vehicles de compraModelPreu (IVA inclòs)
UrbàSeat Ibiza

13.859,83 €

InterurbàSeat AlteaXL: Seat Toledo

16.949,89 €/16.699,27 €

Tot camí 4x2Nissan Qashqai

20.292

Furgoneta màx. 7.500 kgNissan NV200

13.344

Vehicle elèctric bàsic 

De 13.990 a

20.872

Acord marc de vehicles de serveis policials:
Policial interurbà:
  • Amb equipament bàsic: de 700€ a 1.059,77€/mes (preu màxim)
  • Amb equipament complet: de 800€ a 1.159,97€/mes (preu màxim)

Tots dos vehicles van equipats amb kit de detinguts, calaix posterior i equipament policial. Els preus poden variar en funció de la transformació del vehicle, sempre tenint  en compte les necessitats dels ens locals.

Procediment

És previst que a partir del 14 de novembre es pugin començar a fer les primeres comandes. Per tal de facilitar els tràmits administratius als ajuntaments, el CCDL facilitarà models administratius de caràcter orientatiu.

Central de compres per al món local

Recordem que des de fa més de tres anys, els ens locals de Catalunya es beneficien de la compra agregada d’electricitat, de gas i d’assegurances.

A partir d’avui s’ha iniciat una nova licitació per a més lots de vehicles per a cobrir una tipologia més variada de vehicles.  En la nova licitació es torna a convocar amb la possibilitat de fer rènting dels vehicles homologats en els lots de compra. També, de manera innovadora, l’opció de fer-ho per períodes inferiors a 12 mesos i d’aquesta manera cobrir la necessitat que tenen alguns ajuntaments per les temporades. 

Aplicable també pels vehicles ja adjudicats en l’anterior acord marc de vehicles de serveis generals.

Des de l’ACM s’està estudiant diverses possibilitats de compres agregades amb l’objectiu de facilitar i estalviar recursos als ens locals.