14.04.11 - LA SEU D'URGELL • Alt Urgell

L'alcalde de la Seu confia que les eleccions també converteixin CiU en "el primer partit polític dels municipis"

Jueves, 14 de Abril de 2011
L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, considera que les eleccions són una oportunitat perquè, a més del primer partit polític de Catalunya, CiU es converteixi també en "el primer partit polític" dels municipis. Una realitat que serviria per acabar amb una dicotomia municipis-Govern que "no té gaire sentit", segons Batalla. Aquest alcalde, que té només 33 anys i és diputat al Parlament des del 2003, considera que ara és el moment d'assaltar les alcaldies que fins ara s'han resistat a CiU. Un objectiu que veu a prop perquè s'han destapat lideratges municipals" que seran capaços de "fer avançar el país".

Batalla admet que CiU ha necessitat els anys d'oposició per crear uns lideratge que, fins ara, el partit "no havia estat capaç" de generar. L'alcalde de la Seu s'inclou en una nova fornada de polítics nascuda "des de les bases" de CiU i s'indentifica amb companys de partit que treballen per resoldre "els problemes propers" com l'alcalde de Figueres, Santi Vila, o el de Valls, Albert Batet. Segons el candidat a la reelecció, és bo que CiU tingui contacte amb el món municipal i que "toqui de peus a terra". Per a Batalla, l'objectiu d'aquesta generació és "fer aportació nacional des dels municipis".

Municipis "escanyats"

Batalla demana que hi hagi un debat sobre "les competències i el finançament" de les administracions locals. Els ajuntaments, assegura, estan obligats a oferir serveis que "no els pertoquen" perquè "si no, no les cobreix ningú". És per això que estan "cada cop més escanyats", assegura. L'alcalde i candidat reconeix que els impostos d'obres han servit per "tapar forats" durant molt temps, però recorda que ara les necessitats han crescut i els ingressos han baixat.

Bipartit i pactes electorals

CiU ha tingut l'alcaldia de la Seu d'Urgell des del 2008 gràcies a un pacte amb ERC. Tot i que Batalla es mostra "disposat a sumar" amb altres forces, reconeix que amb ERC ha "treballat molt bé" i que "hi ha ganes de continuar-hi treballant". "Hem estat un únic equip de govern i no dos", assegura.

Els projectes

La Seu té pendent la construcció d'una escola i d'un centre mèdic que el seu alcalde ha convertit en "les principals reclamacions al Govern". Però Batalla també té al cap una inversió estratègica en fibra òptica per tenir una ciutat "competitiva davant d'altres zones del país".

Singularitat

Batalla aposta perquè la ciutat potenciï els valors que li donen singularitat i que "no es poden deslocalitzar" Entre ells, l'alcalde hi destaca la gastronomia, l'espai natural, o l'esport i creu que han de ser el reclam turístic del municipi. És en aquest sentit que la Seu ha posat en marxa l'anomenat "Espai Ermengol", que inclou un centre d'acollida per a turistes, un museu i una zona dedicada a explicar, entre d'altres, la història formatgera del municipi. Batalla també pretén portar estudis relacionats amb l'esport i la natura a la Seu.

Albert Batalla, candidat de CiU

Albert Batalla és l'alcalde de la Seu des del 2008. Va néixer l'octubre del 77 i té 33 anys. És llicenciat en periodisme. Solter i un apassionat de la seva família. Li agrada anar en bicicleta, llegir i passejar per la natura. Es tracta d'un gran aficionat a les noves tecnologies és actiu en xarxes socials com facebook i twitter. També se'l pot seguir en la seva pàgina personal www.albertbatalla.cat. Ha estat secretari general i president de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya. També és diputat des del 2003 i el cap de llista per Lleida des de les últimes eleccions al Parlament.