14.04.11 - LLEIDA • Segrià

ERC de Lleida proposa utilitzar els centres cívics municipals com a espais per ajudar els aturats a trobar feina

Jueves, 14 de Abril de 2011
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat en el 80è aniversari de la proclamació de la República Catalana les persones que formen part de la candidatura amb què la formació vol millorar resultats a Lleida i trencar amb la majoria del PSC. La candidata a l'alcaldia, Montse Bergés, ha aprofitat l'acte per exposar algunes de les propostes que planteja la formació per fer front a la crisi entre les quals hi ha la creació de "clubs de feina" per ajudar als aturats a accedir a un lloc de treball, l'eliminació de l'estructura gerencial de la Paeria per estalviar despesa municipal i la creació d'una finestreta única per facilitar els tràmits a autònoms i emprenedors.

Bergés ha presentat algunes de les propostes que ERC porta en el seu programa electoral. Entre aquestes, hi ha l'eliminació de l'estructura gerencial de la Paeria, mesura que segons Bergés permetrà un estalvi en els pròxims quatre anys d'uns quatre milions d'euros, que es podrien destinar a pagar els diferents proveïdors amb què treballa l'Ajuntament de Lleida i d'aquesta manera poder complir el termini d'un mes en el pagament.  

ERC també proposa la conversió dels centres cívics de la ciutat en "clubs de feina". Els republicans consideren que als matins es poden obrir aquests equipaments municipals per ajudar els 20.000 aturats de la ciutat i la gent que busca feina a trobar-ne. 

En aquests espais, la gent podrà connectar-se a Internet, fer trucades telefòniques i rebre assessorament. També hi podran trobar ofertes laborals, intercanviar projectes amb altres persones i obtenir informació sobre cursos de formació. Bergés ha explicat que aquests "clubs" es complementarien els serveis que ja ofereixen altres administracions en l'àmbit laboral com ara l'Oficina de Treball de la Generalitat i aportarien "un valor afegit per ajudar aturats perquè no es quedin tancats a casa".

Una altra proposta d'ERC és la creació d'una "finestreta única" encarada a autònoms i emprenedors que vulguin tirar endavant una empresa o negoci i així evitar que es facin enrere davant els tràmits burocràtics que han de fer. 

Els membres de la candidatura d'ERC de Lleida s'han fet aquest dijous, coincidint amb el 80è aniversari de la proclamació de la República Catalana, la fotografia oficial davant l'Ajuntament de Lleida. Els republicans, encapçalats per Bergés, han simbolitzat "reobrir" la Paeria per "trencar amb aquest ajuntament que ha fet que les portes estiguin tancades per a moltes persones". La candidata ha afirmat que un dels objectius d'ERC durant la campanya serà el de fer arribar a la ciutadania propostes "reals, factibles i que es puguin dur a terme". 

ERC aspira a millorar els dos regidors que té actualment a l'Ajuntament de Lleida però sobretot acabar amb la majoria absoluta del PSC, ha dit Bergés. Per aconseguir-ho, la renovada llista d'ERC combina joventut i experiència i està formada per persones de diversos àmbits de la ciutat, des d'autònoms, empresaris, gent del tercer sector a membres d'entitats culturals i cíviques de la ciutat. 

La llista l'encapçala Montse Bergés, seguida per Jordi Cortada, Josep Maria Muñoz,  Francesc Mitjans i Anna Rafel, en el cinquè lloc. En el número 27 i tancant la llista, hi ha el senador Josep Maria Esquerda i en el lloc 31, com a darrer suplent, Miquel Castellà, president de la secció local d'ERC de Lleida.