29.10.13 - MOLLET DEL VALLÈS • Vallès Oriental

Els aturats de Mollet del Vallès que emprenguin tindran una bonificació del 50% en la taxa de nova activitat

Martes, 29 de Octubre de 2013

L'Ajuntament congela l'IBI, impost de vehicles i la taxa de recollida de residus

Mollet del Vallès (Vallès Oriental) aplicarà una bonificació del 50% en la taxa d'obertura de nova activitat per aquells aturats que vulguin emprendre. L'Ajuntament ho va aprovar aquest dilluns en el punt del ple municipal que feia referència a les ordenances i els preus públics de l'any 2014. El consistori també farà bonificacions de "fins el 50%" en l'Impost d'Activitats Econòmiques per "aquelles empreses que contractin treballadors de forma indefinida". D'altra banda, queden congelats l'IBI, l'impost de vehicles i la taxa de recollida de residus. La taxa de l'aigua, en canvi, augmentarà en uns 0,29 euros trimestrals en el cas d'una família mitjana.
L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs (PSC), va explicar durant el ple que les bonificacions volen promoure l'activitat econòmica i la creació d'ocupació a la ciutat, però també pretenen ajudar "les famílies de Mollet més desfavorides i que pitjor ho estan passant en aquests moments de greu crisi econòmica".
 
Hi haurà una bonificació del 50% en la taxa d'obertura de nova activitat "per a aquelles persones que estiguin a l'atur". També es contemplen bonificacions de "fins el 50% de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) per aquelles empreses que contractin treballadors de forma indefinida". En aquesta línia, hi haurà un 75% de bonificació de l'IAE "per aquelles empreses que treballin en l'àmbit del treball social i promoguin la reinserció social". 
 
D'altra banda, l'Ajuntament no cobrarà la plusvàlua de les transmissions que siguin conseqüència d'una dació en pagament. Als propers pressupostos municipals de l'any 2014, el govern municipal proposarà oferir mecanismes d'ajuts al pagament de l'IBI en els casos de desnonament.
 
L'ajuntament també ha congelat l'IBI, l'impost de vehicles i la taxa de recollida de residus. En canvi, ha incrementat la taxa de subministrament d'aigua per "la pujada que la Generalitat ha aplicat en aquest subministrament", segons va justificar el govern municipal. Es calcula que una família mitjana -amb un consum d'uns 25 m3- patirà un increment de 0,29 euros trimestrals.