31.10.13 - BARCELONA • Barcelonès

Barcelona acull el naixement de les ciutats del futur amb la constitució formal de la City Protocol Society

Jueves, 31 de Octubre de 2013

City Protocol Society és l'aliança mundial de ciutats, empreses, universitats i centres de recerca de tot el món que neix per definir els estàndards de qualitat de les ciutats del futur i per compartir solucions que ajudin a accelerar la seva transformació.

L’Ajuntament de Barcelona ha acollit aquest matí la primera reunió del Board of Directors de la City Protocol Society, l'aliança mundial de ciutats, empreses, universitats i centres de recerca de tot el món que neix per definir els estàndards de qualitat de les ciutats del futur i per compartir solucions que ajudin a accelerar la seva transformació. Fins ara una cinquantena de ciutats, empreses i institucions han mostrat la seva voluntat d’adhesió a la societat.
 
La City Protocol Society és una concreció de l'aposta de Barcelona de crear un marc internacional de treball conjunt on es definiran aquests estàndards mundials, s’impulsarà l’economia de la innovació urbana i es potenciarà el desenvolupament de tecnologies i solucions urbanes, que fomentin l’eficiència en l’ús de recursos, la sostenibilitat ambiental i el progrés social i econòmic de les ciutats. 
 
El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha presidit la sessió constituent on ha recordat que “el City Protocol, anunciat per l’alcalde de Barcelona fa més d’un any, pretén definir com han de ser les ciutats del futur per ser més autosuficients, eficients i millor gestionades”. “És una invitació a generar una nova economia basada en les ciutat. Ens unim ciutats d’arreu del món, empreses privades, centres de recerca i universitats per desenvolupar solucions compartides que resolguin els problemes que afrontem les ciutats avui en dia. Aquesta col•laboració entre ciutats és ara més important que mai i l’hem de tirar endavant amb aquest nou model de partenariat públic-privat”. 
 
Segons Vives, “Barcelona està disposada en aquests propers anys a fer una aposta clara per les ciutats intel•ligents al servei del benestar de les persones”. “ Avui no només estem parlant de noves tecnologies i d’avenços pioners. Estem parlant sobretot de com fer la vida més fàcil a les persones, generar noves oportunitats de negoci i nous llocs de treball. Així ho entenem des de Barcelona”.