15.04.11 - VALLS • Alt Camp

L'alcalde Albert Batet assegura que no hi haurà cap acomiadament al Pius de Valls

Viernes, 15 de Abril de 2011
L'alcalde de Valls, Albert Batet, ha assegurat aquest dijous a la tarda que el pla d'ajustament iniciat al 2010 permet assegurar que, tot i les retallades, no hi haurà cap acomiadament i es mantindran tots els serveis que actualment té el Pius de Valls. Batet ha assegurat que, gràcies a la bona gestió i anticipació, Valls seguirà defensant un model sanitari "propi, independent, fort i amb voluntat de mantenir la qualitat assistencial". Així mateix, des del consistori s'ha assegurat que es seguirà treballant per créixer i mantenir el vincles existents amb la residències de la gent gran així com amb la resta d'entitats. Albert Batet ha anunciat també que Joaquim Pellejà serà el nou gerent del Pius.

Amb aquestes declaracions, Albert Batet ha defensat un cop més la importància del centre i del model sanitiari del Pius al municpi, ''és la joia de de Valls'' ha afirmat l'alcalde.

De manera més concreta, a l'octubre del 2010 el Comitè de Direcció del centre sanitari va començar a treballar en un pla d'austeritat. Aquest pla garanteix igualment l'atenció urgent i les malalties greus i evita d'arrel, el possible acomidament d'alguna de les 650 persones que treballen a l'hospital.

Aíxi mateix, Batet ha afirmat que la situació actual demana que treballadors, polítics i usuaris posin de la seva part per matenir la qualitat dels serveis. Amb tot, Batet ha admès que el ingressos del centre sanitari es veurà reduït prop d'un 9% al llarg d'aquest 2011.

Tot i les retallades, Albert Batet ha assegurat que està previst que es posi en fucionament el nou equipament de diagnòstic per a la imatge així com l'adeqüació dels quiròfans i l'àrea de parts. Aquesta obra tindrà una durada d'uns 5 mesos.

Ja en clau general, el líder convergent de Valls ha destacat la importància de crear un projecte comú d'assistència primària entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà.