06.11.13 - SABADELL • Vallès Occidental

Diversos municipis del Vallès Occidental mostren el seu suport als treballadors de Panrico i Alstom

Miércoles, 06 de Noviembre de 2013

Destaquen el pes estratègic de les dues companyies a la comarca i reclamen a la Generalitat que faci tot el possible per garantir-ne la viabilitat

Diversos municipis del Vallès Occidental han aprovat en els seus plens municipals o a través de les juntes de portaveus acords per mostrar el seu suport als treballadors d'empreses de la comarca afectades per ERO i altres problemàtiques, com Panrico i Alstom. La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell va aprovar per unanimitat fa uns dies una proposició de suport als empleats d'ambdues companyies. L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha aprovat també una declaració institucional de suport i el ple municipal de Badia del Vallès també va aprovar una moció en suport als treballadors de la planta que Panrico té a Santa Perpètua de Mogoda, en vaga indefinida des del passat 13 d'octubre.

Empreses com Panrico i Alstom dóna feina a molts veïns del Vallès Occidental i és per això que en les darreres setmanes s'han succeït les mostres de suport des de diversos consistoris de la comarca.
 
D'una banda, l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat a través de la seva junta de portaveus una proposició de suport als treballadors d'Alstom i Panrico, a proposta d'EUIA, ICV, Entesa per Sabadell, PP, CiU i PSC i que es va aprovar per unanimitat. L'acord manifesta la importància "estratègica" de Panrico en quant a la indústria agroalimentària tant de la ciutat com de tota la comarca, dóna suport a les mobilitzacions dels treballadors en defensa dels seus llocs de treball, insta a l'empresa a "complir amb les seves obligacions" fent efectives les nòmines endarrerides i mostra la solidaritat del consistori tant amb Panrico com amb Alstom per garantir la seva viabilitat futura. 
 
A més, insta la Generalitat a exercir tots els mecanismes possibles per intercedir amb l'empresa per garantir la continuïtat de les dues plantes i el manteniment dels llocs de treball "en condicions de qualitat", així com a buscar inversions industrials per garantir aquest manteniment. 
 
En el cas de Badia, el ple municipal va aprovar un acord per donar suport a la plantilla de Panrico i oposar-se al pla de viabilitat que ha de suposar l'acomiadament de bona part de la planta vallesana i titlla com a responsable la reforma laboral del govern espanyol. A més, donar el suport als treballadors d'ALSTOM i reclama a la Generalitat "que no accepti l'abaratiment de les condicions de treball com a única forma de fer més rendibles les empreses". 
 
Per últim, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans també ha aprovat una declaració institucional de solidaritat on posa de manifest la importància de la indústria a la comarca del Vallès Occidental i, en particular, el pes estratègic que tenen tant Alstom com Panrico dins d'aquest entramat industrial. El consistori destaca "la delicada situació" que envolta el teixit industrial del territori i les "greus conseqüències" sobre els treballadors i critica la "manca de voluntat" d'ambdues empreses per arribar a acords amb els treballadors.