14.04.11 - BARCELONA • Barcelonès

Barcelona estrena el primer punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics de l'Estat

Jueves, 14 de Abril de 2011
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha inaugurat aquest dijous al matí el primer punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics de l'Estat, i un dels primers d'Europa. Situat en una estació de servei al carrer de Lope de Vega, 125, al districte 22@, el nou punt permetrà recarregar fins el 50% de la bateria d'un vehicle en només 10 minuts, en comptes de les 8 hores d'un de convencional, a tots aquells que incorporin la possibilitat de recàrrega ràpida (CHAdeMO). Amb aquest, Barcelona compta ja amb 179 punts de recàrrega, i es confirma, segons ha apuntat Jordi Hereu, com "la ciutat laboratori" on la indústria i els ciutadans "testin" noves energies aplicades al sector de l'automoció.

Barcelona continua apostant pel cotxe elèctric. Als 178 punts de recarrega amb que comptava, avui, n'hi ha sumat un d'innovador. Es tracta del primer punt de recarrega ràpida de tot l'Estat, que permet carregar la meitat de la bateria del vehicle en 10 minuts, en comptes de les 8 hores necessàries per fer el mateix amb un sistema de recarrega convencional.

Per poder fes ús d'aquest punt de recarrega, el vehicle ha d'incorporar la tecnologia de càrrega ràpida (CHAdeMO), i, el seu conductor, de la targeta identificativa d'Endesa que compleix precisament amb aquest protocol. Un protocol que s'ocupa de dues qüestions: el llenguatge de comunicació entre el vehicle i el punt de recarrega ràpida; i de la connexió física de tots dos (el connector).

D'aquesta manera, i com ha destacat l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, la capital catalana continua enfortint el seu paper de 'hub' d'innovació en mobilitat elèctrica. En aquest sentit, Hereu ha expressat la seva voluntat en el sentit que Barcelona es converteixi en "la ciutat laboratori", on la indústria i els ciutadans "testin" noves energies aplicades al sector de l'automoció.

Hereu també ha destacat que, més enllà dels evidents beneficis mediambientals que ofereix el cotxe elèctric, apostar per la seva implantació, ha d'ajudar Catalunya a sortir de la crisi econòmica i a donar continuïtat a un sector "clau" per al país com és el de l'automoció.

El nou punt de recarrega inaugurat aquest dijous és fruit d'un pacte de col·laboració entre Endesa i Cepsa que té per objectiu desenvolupar, integrar, estendre i provar una xarxa de punts de recarrega a estacions de servei de la petrolífera espanyola.