19.04.11 - BARCELONA • Barcelonès
Hereu destaca que els mecanismes de seguretat han funcionat en l'incendi de la cripta de la Sagrada Família
Martes, 19 de Abril de 2011
 L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacat aquest dimarts al migdia que els mecanismes de seguretat han funcionat correctament en l'incendi que aquest matí ha afectat la sagristia i la cripta de la Sagrada Família. Des del mateix lloc dels fets i acompanyat del president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, Hereu ja qualificat de "bona decisió" el fet d'evacuar les 1.500 persones que en aquell moment hi havia en el temple, ja que "el principal perill és el fum". L'alcalde ha explicat que aquest migdia els bombers estaven acabant de ventilar el temple i després s'avaluaran els danys. De moment, es té constància que la cripta ha quedat malmesa.

Segons informa l'Ajuntament de Barcelona, fins a la Sagrada Família s'hi han desplaçat 9 vehicles dels Bombers de Barcelona, amb una dotació de 26 bombers, i 12 equips de la Guàrdia Urbana.

El presumpte responsable de l'incendi, un home pertorbat d'uns 55 anys, ha estat retingut pels mateixos visitants de la Sagrada Família i els Mossos d'Esquadra se n'han fet càrrec. Aquest migdia, la policia tractava d'identificar-lo. L'home hauria iniciat l'incendi a la sagristia i ha afectat la cripta, recentment restaurada. No obstant això, l'alcalde Hereu ha deixat clar que l'estructura i l'obra de Gaudí no ha quedat malmesa.

Els bombers han estat treballant al temple al voltant de tres quarts d'hora abans no han pogut donar l'incendi per controlat. A partir d'aquí, ha començat una avaluació "amb més deteniment" dels danys causats a la cripta del temple. Hereu ha destacat que els mecanismes de detecció de la persona suposadament responsable dels fets han funcionat bé, així com els de seguretat després de declarar-se l'incendi. Tot i el balanç positiu, l'alcalde de Barcelona, però, també ha obert la porta a analitzar-los.

D'altra banda, Hereu ha assegurat que és "impossible" que avui es torni a reobrir el temple i ha insistit que primer s'hauran d'avaluar els danys i ventilar el fum.

L'incendi no ha provocat ferits i només quatre treballadors han hagut de ser evacuats a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona per una lleu inhalació de fum.