27.04.11 - BARCELONA • Barcelonès

Gomà presenta un pla per a l'àrea metropolitana que prioritzi el transport públic

Miércoles, 27 de Abril de 2011
El candidat d'ICV-EUiA per a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha presentat aquest dimecres un pla perquè es prioritzi l'ús del transport públic a l'àrea metropolitana. Gomà ha anunciat una aposta que passa per "la cooperació més que per la jerarquia", i que se centra en desplegar els carrils bus planificats, projectar la construcció d'un tercer túnel ferroviari de rodalies a Barcelona, i tirar endavant l'execució de les línies de metro ja planificades. A més, el pla pretén connectar les xarxes de tramvies i frenar l'augment de la xarxa viària: "No volem una àrea metropolitana plena d'infraestructures de ciment, i això serà possible només amb una presència forta d'ICV-EUiA", ha sentenciat.

L'alcaldable ecologista per a l'Ajuntament de Barcelona ha situat una "triple declaració d'intencions" que es basa en demostrar que "és possible una àrea metropolitana diferent i millor".

Gomà ha insistit en la importància que la perifèria de Barcelona prengui cada cop més protagonisme: "Volem una àrea metropolitana equilibrada, horitzontal, oberta al món".

D'altra banda, el dirigent ecologista ha demanat "unió" contra la "injustícia social de les retallades", i en aquest sentit ha reiterat que "només nosaltres tenim la legitimitat i trajectòria per a enfrontar-nos a totes les retallades, vinguin d'on vinguin".

A més, Gomà ha assegurat que les retallades del Govern "impactaran intensament" sobre l'àrea metropolitana.

El pla de mobilitat sostenible de la coalició busca un compromís amb el clima i la cultura energètica, a més d'una "forta presència" de l'ecologisme polític.

El pla que ha presentat Gomà compta amb tres eixos fonamentals: "Més i millor transport públic", una gestió amb criteris "més socials i ecològics de les infraestructures", i una reducció de l'espai i l'ús del vehicle privat.

El cap de llista d'ICV-EUiA per Barcelona ha concretat breument els cinc eixos del pla de mobilitat sostenible.

Gomà ha manifestat la importància de desplegar els carrils de bus planificats, i ha presentat la seva "aposta de futur" sobre rodalies, en què es buscarà "projectar i iniciar" la construcció d'un tercer túnel ferroviari de rodalies a Barcelona.

Gomà també ha parlat de "tirar endavant" l'execució de tot el que està planificat sobre les línies de metro L9, L10 i L11, a més dels perllongaments de les L1, L2 i L3.

D'altra banda, el dirigent ecologista també ha mostrat la voluntat de connectar la xarxa de tramvies.

Per últim, Gomà ha demanat "frenar l'augment de la xarxa viària", ja que segons ha afirmat, cal aturar "qualsevol intent d'incrementar-la".

"Nosaltres apostem per la mobilitat ecològica, diem no a un nou túnel sota la muntanya de Montjuïc", ha afegit. "El nostre no dóna coherència i consistència a una aposta constructiva i contundent", ha sentenciat.

"Volem una àrea metropolitana amb apostes clares i amb plataformes de sostenibilitat, i no la volem plena d'infraestructures de ciment", ha manifestat. "Només amb una presència enfortida d'ICV-EUiA això serà possible", ha conclòs.

Gomà, per reforçar el "missatge metropolità", ha estat acompanyat pels candidats de la coalició d'ICV-EUiA als Ajuntaments de L'Hospitalet de Llobregat, Alfons Salmerón; de Santa Coloma de Gramanet, Ciscu Sánchez; de Sant Feliu de Llobregat, Jordi Sanjosé; i de Sant Joan Despí, Elema Embuena.