21.01.14 - BARCELONA • Barcelonès

Trias explica l'aposta de Barcelona per les Smart Cities i la creació d'ocupació a la reunió anual a Davos

Martes, 21 de Enero de 2014

L'alcalde de Barcelona participa a la reunió anual del Fòrum Econòmic Mundial que se celebra a la capital suïssa fins dissabte. La trobada reuneix els principals líders econòmics i polítics mundials.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, participa a la reunió anual del Fòrum Econòmic Mundial que se celebra a la ciutat suïssa de Davos, entre aquest dimarts i el dissabte 25. Enguany, sota el lema "La remodelació del Món: conseqüències per a la societat, política i negocis", es reuneixen a la ciutat helvètica els principals líders polítics i econòmics mundials.

Trias intervindrà a diverses sessions del fòrum i mantindrà, al llarg de la seva estada a Davos, reunions bilaterals amb líders polítics, econòmics, representants d'institucions acadèmiques, empreses, ONG's i de la societat civil presents a aquest important esdeveniment.
 
L'ocupació i les noves tecnologies, temes destacats
Dimecres al migdia, l'alcalde Trias participarà a la sessió que porta per títol: "Reimaginant l'ocupació", juntament amb altres líders de governs, ciutats i institucions. En aquesta sessió l'alcalde exposarà les mesures que el consistori barceloní ha emprès per fer front a la generació d'ocupació.
 
Exposarà les dades de Barcelona i explicarà que l'Ajuntament de Barcelona és una administració solvent, que no fa dèficit i que paga els seus proveïdors a 30 dies. També explicarà les diverses iniciatives per promoure una economia social, per ajudar als sectors de població més afectats per la crisi, com els joves i els aturats de llarga durada; les polítiques de Barcelona Activa; les iniciatives per promoure nous sectors econòmics, per reforçar els actius de la ciutat i també per atraure inversió i talent.
 
Dijous al matí, Xavier Trias intervindrà en la sessió "El futur del Desenvolupament Urbà", que girarà sobre les solucions innovadores per fer front als problemes urbans comuns que estan sorgint arreu del món. Trias exposarà l'aposta de Barcelona pel desenvolupant de sectors econòmics i estratègics, especialment els vinculats a les noves tecnologies mòbils, la innovació i la investigació, i la gran aposta de Barcelona per esdevenir una ciutat de referència en l'àmbit de les Smart Cities, on les noves tecnologies es posin al servei de les persones.
 
Ja a la tarda, l'alcalde de Barcelona participarà a la sessió "Avançant solucions i respostes coordinades als reptes de la demència". La demència és una epidèmia silenciosa, amb implicacions de llarg abast a nivell mundial. El nombre de casos de demència es duplicarà en 20 anys i quadruplicarà el 2050.