27.01.14 - LA SEU D'URGELL • Alt Urgell

Es constitueix el Consell Municipal dels Infants de la Seu d'Urgell

Lunes, 27 de Enero de 2014

El consell està format per quatre infants de cada una de les escoles de la ciutat


Sessió constituent del Consell Municipal dels Infants.
Aquest dilluns s'ha constituït el Consell Municipal d'Infants de la Seu d'Urgell en una sessió que ha tingut lloc a la sala d'actes de l'ajuntament de la Seu i que ha estat presidida per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla. El consell està format per quatre alumnes de cada una de les quatre escoles de la ciutat, Albert Vives, Pau Claris, La Salle i La Valira, en representació de tots els nens i nenes de la Seu. Batalla ha remarcat que "és important el procés d'aprenentatge dels infants en la presa de decisions, el debat, la recerca d'acords, en definitiva, de la cultura democràtica". A la sessió hi ha assistit un representant de cadascun dels grups municipals.
L'alcalde urgellenc ha obert la sessió i ha donat la benvinguda als i les alumnes, els quals han estat acompanyats per les seves respectives mestres, i seguint l'ordre del dia s'ha aprovat per unanimitat el Consell Municipal d'Infants de la Seu d'Urgell. 
Tot seguit, ha tingut lloc la presentació de cadascun dels membres del consell: els 16 alumnes s'han presentat un per un, dient el seu nom i l'escola on estudien. Els portaveus de cada escola han manifestat el què n'esperen d'aquest consell i han remarcat que volen compartir idees i propostes entre els diferents centres educatius, i alhora poder participar amb l'ajuntament per millorar la ciutat entre tots. 
El principal tema a debatre en els grups de treball a les escoles i en el consell elegit en la primera sessió plenària serà el civisme. Aquest tema s'anirà debaten a través de quatre comissions de treball que se celebraran a les mateixes escoles durant els mesos de març i maig per concretar les accions que cal emprendre. Al mes de juny se celebrarà un segon un ple que aprovarà les accions per fomentar el civisme.
El Consell Municipal d'Infants és un òrgan consultiu i de participació de l'ajuntament de la Seu d'Urgell format per infants de 7 a 12 anys que estudien a les escoles del municipi. 
Cada centre educatiu de primària de la Seu ha triat dos representants de cinquè i de sisè curs de primària, respectivament, com a membres d'aquest consell. En el cas del l'escola La Valira són dos alumnes de tercer curs.
Així, el Consell Municipal d'Infants està compost per un total de 16 alumnes, més, l'alcalde de la ciutat, la regidora d'Infància, un representant de cada grup polític municipal, un dinamitzador i una representació de les direccions de cada centre educatiu.