07.02.14 - LLEIDA • Segrià

Lleida estrenarà una fira dedicada als esports i al turisme de muntanya, única a l'estat

Lunes, 10 de Febrero de 2014

Hi partciparan un centenar d'empreses i s'han programat una vintena d'actes paral·lels

Lleida acollirà la setmana que ve, del 14 al 16 de febrer, la primera fira de l'esport i el turisme de muntanya, un certamen únic a l'estat. La cita s'ha presentat aquest divendres amb xifres d'ocupació que superen les expectatives inicials, ja que hi participaran una seixantena d'expositors i un centenar d'empreses d'arreu del país i de França. Tots ells mostraran un gran ventall d'activitats relacionades amb la vida activa i el turisme no només al Pirineu sinó arreu del món. La fira inclourà una vintena d'activitats paral·leles com un parc d'aventura, una mostra de cinema de muntanya, pedalades, curses i jornades tècniques.
 
El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, un dels impulsors del certamen, ha justificat la celebració de la fira a Lleida "pels recursos i el lideratge que hi ha". Serrano ha destacat el bon inici del Saló "tot i l'època de crisi i el poc temps que hi ha hagut per organitzar-la". La data triada, a mitjans de febrer, s'ha escollit per acontentar a tot el sector, tant el de neu i d'hivern, com el d'esports d'aventura de la primavera i l'estiu. 
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha parlat del vincle entre la plana de Lleida i el Pirineu "integrat en el pensament". Segons Ros, "fer turisme a Lleida és també fer-ne al Pirineu". El certamen inclourà estands de sectors tant diversos com els hotels, la gastronomia, els esports o els automòbils. Les agències de viatges exposaran, a més de les opcions turístiques de l'Alt Pirineu i Aran, rutes de muntanya per espais com el Nepal o el Marroc, amb l'objectiu d'eixamplar la vista dels amants de la vida activa de muntanya. "Serà una fira oberta a tot el món", ha destacat el seu director, Oriol Oró, qui ha destacat la voluntat de convertir "Lleida en un referent d'aquest sector donada la potencialitat que té". A la demarcació hi ha més de 200 empreses que ofereixen activitats de natura i de muntanya. 
 
Visita russa
 
El certamen que es farà a Fira de Lleida rebrà la visita d'un grup de touroperadors russos que aquests dies estaran a Catalunya per conèixer les potencialitats turístiques del Pirineu durant l'època de neu. Al Saló d'Esport i Turisme de Muntanya però, podran veure totes els possibilitats que ofereix el Pirineu més enllà de l'esquí. Això també es vol aconseguir amb les activitats paral·leles, com les curses, bicicletades o el parc d'aventura que inclourà el rocòdrom més alt de l'estat espanyol. En total, els 60 expositors ompliran els 4.000 metres quadrats totals del recinte firal.