05.05.11 - REUS • Baix Camp

L'Ajuntament de Reus tanca el mandat amb una inversió de 520 MEUR i havent donat feina a més de 4.500 persones

Jueves, 05 de Mayo de 2011
L'Ajuntament de Reus tanca el mandat amb una inversió de 520 MEUR i havent donat feina a més de 4.500 persones. Així ho ha destacat l'alcalde del municipi, Lluís Miquel Pérez, hores abans de la penjada de cartells que dóna el tret de sortida a la campanya electoral de les properes eleccions municipals del 22 de maig. Pérez ha assegurat que fa un balanç ''molt positiu'' d'aquests quatre últims anys tot i l'impacte que ha tingut arreu del país la forta crisi econòmica i social. L'alcalde ha detallat que el volum d'inversions representen un augment del 225% respecte al mandat anterior i ha dit que els ''bons ponts de col·laboració'' amb el Govern anterior han permès inversions clau a la ciutat.

A tall d'exemple Pérez ha destacat les inversions fetes en educació, serveis -especialment en el sanitari amb el Nou Hospital de Reus- i en donar forma a diferents plataformes d'activitats a la ciutat. L'alcalde de Reus ha admès que ha quedat pendent ultimar l'Escola Bressol de Sant Bernat Calvó i l'Escola-Institut Els Ganxets, un projecte pilot i pioner al país.

Altres membres de l'equip de govern com Ernest París (ICV) o la regidora de Cultura, Empar Pont (ERC) també han assistit a la presentació d'aquest balanç del mandat.

Els tres grups del govern municipal de Reus han destacat la ''bona i estreta'' relació que la ciutat ha mantingut amb l'anterior Govern. Pérez ha detallat que la inversió que ha fet la Generalitat a la ciutat és de 117 MEUR  -més de 23 MEUR anuals-. Així mateix, altres de les inversions que la ciutat ha gestionat en benefici de la seva ciutadania són 30 MEUR rebuts per part del govern central i 6,63 MEUR de fons europeus.

Ja en clau de resum, l'alcalde ha insistit que les diferents parts de la planificació del pla d'actuació que ha seguit el consistori s'ha fet amb la participació de la ciutadania i amb l'objectiu de millorar i donar resposta a les necessitats dels veïns del municipi.

Lluís Miquel Pérez ha dit que no s'ha pogut arribar a la xifra de 616 MEUR invertits com es va prometre a l'inici del mandat però que la crisi econòmica ha fet haver de modificar i prioritzar les inversions previstes i fer un especial èmfasi als més necessitats.

De la seva banda, el regidor d'ICV, Ernest París, ha assegurat que el govern municipal ha complert bona part del què va prometre. En aquest sentit, París ha afirmat que des del consistori han aconseguit planificar i estructurar el Reus del futur i han mantingut -tot i la crisi econòmica- la inversió pública ja que és una assegurança de ''dinamisme econòmic''.

Càlid comiat a Empar Pont

Amb la roda de premsa d'aquest dijous al matí, l'alcalde de Reus i Ernest París, han volgut destacar la feina feta durant més de 15 anys d'Empar Pont a l'ajuntament de la ciutat. Pont ha assegurat que seguirà vinculada amb el consistori i treballarà en el sector públic de la ciutat.

Recordar que Empar Pont no encapçala les llistes d'ERC de cara a les eleccions municipals del 22 de maig i deixarà, doncs, el consistori i la política de manera activa.