05.05.11 - EL PRAT DE LLOBREGAT • Baix Llobregat

Els alcaldes de l'Hospitalet i el Prat reclamen a la Generalitat que els concreti les retallades a Bellvitge

Jueves, 05 de Mayo de 2011
Els alcaldes de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC) i del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor (ICV) han reclamat per carta una reunió perquè la Generalitat els doni "informació concreta sobre les mesures d'austeritat que s'estan aplicant o es pensen aplicar a l'hospital de Bellvitge", que dóna cobertura a ambdues ciutats. En la missiva, els batlles es mostren "preocupats per les conseqüències" dels ajustos "sobre la qualitat del servei". Aquesta petició arriba després que els plens d'ambdós consistoris aprovessin mocions demanant que els ajustos en sanitat no afectin la qualitat i l'equitat del servei i es consensuïn amb els treballadors del centre, que tallen la Gran Via cada dimecres.

Tejedor i Marín han demanat per al president del consell rector del Govern Territorial de Salut de l'Hospitalet i el Prat, Carles Constante, que convoqui de forma urgent aquest organisme. Es va constituir amb l'objectiu de contribuir a la millora de la salut de la població a la qual dóna cobertura l'hospital de Bellvitge.

La petició arriba després de què, aquest dimarts i aquest dimecres passats, els plens d'ambdós Ajuntaments aprovessin mocions demanant que "les mesures d'austeritat que s'apliquin al sistema sanitari català no afectin el nivell, diversitat, equitat i qualitat del servei". També exigeixen que qualsevol mesura es faci d'acord amb un estudi d'impacte i d'acord amb la direccions dels centres i amb els representants dels treballadors.

Els treballadors van demanar a Marín que fes de mediadora

Aquests empleats van tornar a tallar, dimecres a la una de la tarda, la Gran Via al seu pas pel centre en senyal de protesta. Denuncien que alguns llits ja s'han tancat, que els quiròfans no funcionen per la tarda i que ha tancat un dels dos quiròfans d'urgències nocturnes, entre d'altres.

L'alcaldessa Marín ja es va reunir amb la junta de personal de Bellvitge fa una setmana, i els representants dels treballadors li van demanar llavors que fes de mediadora entre ells i la gerència de l'hospital. Es queixen que no han rebut cap concreció sobre com afectaran finalment les retallades al centre des que, fa unes setmanes, la gerència els va anunciar la necessitat de retallar un 10% de la despesa.