14.02.14  • Bages

L'ACM visita el Bages per explicar els objectius de la central de compres per al món local

Viernes, 14 de Febrero de 2014

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques ha organitzat la segona de les 7 jornades que té previst dur a terme pel territori català amb l'objectiu de presentar la central de compres del món local de Catalunya.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Mercè Cardona, i el delegat territorial del Govern  de la Generalitat, a la Catalunya Central Juli Gendrau.
 
“L’ACM es desplaça pel territori per copsar i escoltar quines són les demandes i necessitats del territori català”, ha destacat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, qui ha recordat que tot i que hi ha qui diu ara que s’ha de promoure la compra agregada, des de l’ACM ja fa temps que ho promou. "Ens trobem en un entorn on es parla d'eficiència i eficàcia com a eixos principals per al desenvolupament. L'ACM ja fa sis anys que hem iniciat aquest camí". Així, ha recordat que “sumats hi guanyem tots, és el què en diem la suma multiplicadora. Sumats tenim més capacitat de compra i, per tant, obtenim millors preus i millor servei”. Ha recordat també que els ens locals que compren mitjançant l’ACM aconsegueixen més facilitats en els tràmits administratius. 

La presidenta del Consell Comarcal del Bages, Mercè Cardona, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central,  han coincidit a valorar molt positivament la compra agregada de productes que ofereix l’ACM, ja que els ajuntaments estalvien en tràmits i en procediments administratius. També han valorat que l’ACM tingui en compte el proveïdor local, doncs en cap cas, l’objectiu és fer la competència a les empreses del territori.

A banda de la compra agregada de llum, gas, assegurances i plans de pensions per al món local, recentment l’ACM ha presentat la compra agregada de vehicles. Ofereix als ens locals un catàleg de 15 vehicles que cobreixen les diferents necessitats de mobilitat que tenen els ens locals. En aquest sentit, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau, ha destacat que dins el que es diu “KM0”, en el cas dels vehicles de la policia el transformador és una empresa de la Catalunya Central, Berguedana amb seu a Gironella. 
 
Actualment, l'ACM ofereix al miler d'ens locals associats la possibilitat de comprar agregadament productes com electricitat, gas, plans de pensions, vehicles i  assegurances. 
 
L'ACM té previst dur a terme diferents jornades pel territori català per explicar la central de compres del món local als tècnics municipals. S’han realitzat dues jornades a Mataró i Manresa i és previst que es duguin a terme a Tortosa, Reus, Girona, Les Garrigues i Sort.